Wpis z mikrobloga

Miraski potrzebuję pomocy, poznałem różową i ona nie gra w gry ale powiedziała, że ze mną z chęcią zagra o ile ją nauczę, potrzebuję porady jaka gra byłaby najlepsza na coopa, dla osoby która nigdy nie trzymała w ręce pada, tak żeby próg wejscia był niski.
Takie IT takes two raczej odpada bo jednak w niektórych miejsch trzeba mieć lekkiego skill. Myślałem nad jakimś mario ale w sumie to nie wiem.
Mam Xboxa, Ps5 i switcha. Także coś na te platformy bym poprosił.
#gry #zwiazki
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mikorys: Z Lego jest o tyle fajnie, że możesz wyczaić jakie uniwersum lubi i grę w nim. Lubi HP? No to Lego Harry Potter. Lubi LOTR, to Lego LOTR, masz też Lego Jurasic World, Lego Gwiezdne Wojny, Lego Indiana Jones, Lego DC i inne. Cała masa, by fajnie pograć i do tego zapunktować.
  • Odpowiedz
@mikorys: nie szukaj gier pod kwestią skilla, bo na ogół w grach są albo tryby trudności, albo ty będziesz ja carrował i tak, albo przechodził jej trudniejsze etapy. i to nie ważne czy gra 1 raz, czy ileś lat.

lepiej pod uwagę bierz setting gry, temperament różowej, stopień zacięcia nerdowskiego i znajomość języka angielskiego.

to co bym ci poleciał do sprawdzenia to: cat quest 2, paw paw paw, stardew valley,
  • Odpowiedz
@czescmampytanie @mikorys jesli rozowa jest otwarta i odrobine lubi scfi i nie boi sie fps to imo borderlands2 z dodatkami, szczegolnie po przejsciu gry ten dodatek tiny tina rpg - moze wejsc idealnie. Moja rozowa srednio raz na rok mnie zagania do przejscia bd2 od nowa, to sztos jest calkowity xD

Fajne jest to, ze jest system second wind wiec nawet jesli ktos straci hp to jest jakis czas na
  • Odpowiedz
@mikorys: A ja bym polecił grę niekoniecznie w coopie. Zagrajcie razem w The Walking Dead od Telltale Games. Gra ma świetną fabułę z jakimiś tam marginalnymi wyborami, sama w sobie jest banalnie prosta, w zasadzie przechodzi się sama. Ale to może być fajny tytuł na zaczęcie z grami jako tako, na wprowadzenie do tego growego światka, historia w niej wciąga jak bagno.
  • Odpowiedz
@mikorys: Moving Out na Xbox - ograłem jedynkę (bo wyszła też dwójka) z kuzynką i było sporo zabawy, a największy smutek jak skończyły się kolejne poziomy do przejścia. Polecam :)
  • Odpowiedz
@mikorys: It Takes Two też będzie spoko. Niedawno przeszedłem z żoną, która w grach była zupełnie zielona i dała radę. To całkiem spoko gra do nauczenia się obsługi pada.
  • Odpowiedz