To prawda, że oferty kredytów hipotecznych u pośredników są takie same jak w bankach? Wszędzie krąży taka opinia jakoby banki płaciły im od podpisania umowy, a nie że oni zapinają swoją prowizje.
Potrzebuje kogoś kto faktycznie mnie profesjonalnie poprowadzi i doradzi.
@Emdowu:po części prawda a po części nie. Są banki, które w ogóle nie współpracują z doradcami i ich oferty nie zobaczysz poza bankiem. Po drugie bezpośrednio w banku możesz negocjować warunki i pracownik banku być może przygotuje ofertę indywidualną. U doradcy dostaniesz porównanie ogólnodostępnych ofert. Ja na Twoim miejscu zacząłbym od rozeznania oferty u doradcy, sprawdził na blogu u Iwucia ranking kredytów hipotecznych. Ale mimo wszystko poszedł bym do swojego
@Emdowu: Różnic nie ma, doradca przy normalnym kredo dostaje ok 2% od wartości kredytu, przy bk2 jest to trochę mniej, ok. 1,5%. Matematyke zostawiam tobie, jak załatwisz sobie kredo w bezpośrednio w banku to typ który cię będzie obsługiwał zarobi ułamek tego. Ja bym brał doradce, ale trzeba pamiętać że to twój pachoł, to nie ty jesteś petentem.
@essalysolu: tak, ponadto w przypadku zrzeszonych często istnieje możliwość negocjacji na zamknięcie kwartału ale dla BK2 nie ma to znaczenia. Po tagu widać jednak że niektórzy doradcy mało są zaangażowani dlatego musisz dobrego wybrać.
Potrzebuje kogoś kto faktycznie mnie profesjonalnie poprowadzi i doradzi.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #kredyt2procent
Po drugie bezpośrednio w banku możesz negocjować warunki i pracownik banku być może przygotuje ofertę indywidualną. U doradcy dostaniesz porównanie ogólnodostępnych ofert.
Ja na Twoim miejscu zacząłbym od rozeznania oferty u doradcy, sprawdził na blogu u Iwucia ranking kredytów hipotecznych. Ale mimo wszystko poszedł bym do swojego