Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +1883
Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/77017987/plusujacych-zawolam-za-dwa-tygodnie-jak-dostane-od
Pulsujących zawołam do 31 lipca. ( ͡° ͜ʖ ͡°
https://wykop.pl/wpis/77017987/plusujacych-zawolam-za-dwa-tygodnie-jak-dostane-od
Pulsujących zawołam do 31 lipca. ( ͡° ͜ʖ ͡°
Mój głos zdobędzie tylko ta partia, która nie poprze kredytu 0 procent, nawet jeżeli się całkowicie nie zgadzam z resztą jej programu. Partia, która poprze ten program jest u mnie skreślona na zawsze, niezależnie od tego co zrobi i do tego samego będę namawiał wsyzstkich znajomych.
Plują nam w twarz, więc będzie bojkot i nie obchodzi mnie żadne gadanie, że 1 osoba nic nie zdziała. Może i nic nie zdziałam, ale twardo
Plują nam w twarz, więc będzie bojkot i nie obchodzi mnie żadne gadanie, że 1 osoba nic nie zdziała. Może i nic nie zdziałam, ale twardo
Pracuję dla jednego z większych deweloperów (z jasnych przyczyn nie powiem którego) i wcale żadnego picia szampana nie ma, a raczej widzę że szefostwo jest przerażone brakiem zainteresowania. Cenę za m2 podnieśliśmy około miesiąca temu, mimo że już wcześniej był prawie brak zainteresowania. Teraz trochę ruszyło, ktoś się dopytuje, ale od początku lipca nie podpisaliśmy jeszcze ani jednej umowy. U konkurencji z tego co obserwujemy, sytuacja wygląda podobnie, czyli ciągle te same mieszkania są dostępne i nikt ich nie rezerwuje.
To co mówią media, a to co rzeczywistość to jakby dwa osobne światy. Przykładowo: doradcy kredytowi każdemu mówią, że są ogromne kolejki do składania wniosków, a prawda taka, że żadnych kolejek nie ma, co każdy może sam zweryfikować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy ceny nieruchomości spadną? Wątpię, bo już teraz mamy dość małą marżę. Ale z tego co widzę to BK2% żadnego boomu nie spowoduje, więc ceny pewnie dość szybko wrócą do tych ze stycznia tego roku.
#kredyt2procent #kredythipoteczny #nieruchomosci #gielda
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Jak rzeczywiście większy deweloper to średnia na GPW wynosi ok. 35% XD
@mirko_anonim: Próbowałem przedłużyć swoją umowę rezerwacyjną argumentując, że są długie kolejki o kredyt z bk2%. Aktualnie umowa jest na 45 dni, chciałem 60. Dew się nie zgadza, doradca kredytowy mówi, że zamkniemy w 2 tygodnie a miesiąc
@mirko_anonim: aha, ja zweryfikowalem to u siebie - wniosek do pko zlozony w poniedzialek 3 lipca i przez 2 tygodnie zadnego info, nawet biku nie sprawdzili xd
Także ruchu nie może być dużego xd (pekao podobno wszystkie wnioski póki co składa na kupkę i dopiero będą się za nie zabierać, bo podobno pracownicy banków nie
dlaczego? chodzi o zdolnośc kredytową czy coś innego?
@mirko_anonim: bait. Z budów rozpoczętych w 2021 i 2022 średnia kosztów całkowitych to 4500-6000zł/mkw użytkowej.
30% to mała marża?
Wg ksiąg wieczystych mieli 95 mieszkań sprzedanych na 158 nie wiem ile takich osób jak ja było że nie