Wpis z mikrobloga

Znacie jakąś stronę, na której można sprawdzić, dlaczego samolot był opóźniony? Asystent podróży w aplikacji wysłał informację o problemach technicznych, ale nie zrobiłem screena, a z tego co wiem Ryanair lubi kręcić. Złożyłem już wniosek o odszkodowanie i czekam. Samolot wylądował 2 godziny 58 minut po czasie, ale drzwi otworzyły się jakieś 10 minut później. #ryanair #podroze #samoloty #lotnictwo #wizzair #lot
Niemamnicku - Znacie jakąś stronę, na której można sprawdzić, dlaczego samolot był op...

źródło: 225d821a-f88a-44fb-a9be-5fd7fdd104aa

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@Nie_mam_nicku: kiedy lot miał miejsce? Jeśli do tygodnia temu to na flightradarze powinno być widoczne. Wyszukaj numer lotu. Jeśli nie to odezwij się na pw, mam FR24 premium i mogę ci znaleźć.
Na FR24 masz tylko opóźnienie, nie ma info o przyczynie.
  • Odpowiedz
@Nie_mam_nicku: teoretycznie 2.58 mieści się w limicie, nie wiem czy procedury związane z lotniskiem jak otwarcie mogą się do tego zaliczyć, bo może to być siła wyższa niezależna od lini. W sumie doczytałem, że w jednym przypadku sąd przychylił się do tego argumentu, no jednak nie ma chyba tutaj precedensu i może bywać różnie.
  • Odpowiedz
@cohontes: gdzieś to tu chyba nawet na Wykopie było, czas liczy się do otwarcia drzwi, mi Ryanair próbował wkręcić, że od dotknięcia pasa. Pośrednictwo i wypad na drzewo, nie chciało mi się kopać.
  • Odpowiedz
@ramirezvaca: no nie ma jasno tego określonego, właśnie gdzieś sąd uznał że jest to moment otwarcia drzwi. No ale znając ludzi, gdyby drzwi zostały owarte a ludzie byliby przetrzymani w samolocie też by dochodziło.
Może najwygodniej byłoby liczyć według blocktime, ale mam wrażenie że siatki by musiały być też nieco przebudowane licząc czas na Taxi
  • Odpowiedz
@cohontes: jak napisałem, pośrednictwo i kasę dostałem, nie mam czasu na wymianę korespondencji z bełkotem korporacyjnym. Ryan i Wizz, jest spoko bo lecisz tanio i w miarę wygodnie, ale jak coś zawalą to chlew jak we francuskich liniach.
  • Odpowiedz