Aktywne Wpisy
placebo_ +48
#ukraina ja tylko pragnę przypomnieć że gdyby nie opór Ukrainy w pierwszych dniach wojny to mielibyśmy już dawno przymusową służbę wojskową, kilkaset km granicy z rosją, a inwestorzy uciekaliby z Polski gdzie pieprz rośnie. Powinniśmy Ukraińców po butach całować, a nie bawić się w jakieś wołynie, bo zrobili dla nas więcej niż my dla nich #wojna
KaroIex +29
Właśnie zostałem wrogiem publicznym numer 1 wśród znajomych
Dopiero zacząłem pierwszą pracę, nie powiem, jest całkiem nieźle jak na początek.
Ale do rzeczy, wygadałem się, że za mieszkanie płacą mi rodzice (po prostu chcą mi pomóc mówili, że będą mi płacić, dopóki studiuje a został mi jeszcze rok studiów, jak nie pracowałem tylko studiowałem to oni mnie utrzymywali)
No i się zaczęło ogólne oburzenie, że jak tak można, że jestem maminsynkiem, nie
Dopiero zacząłem pierwszą pracę, nie powiem, jest całkiem nieźle jak na początek.
Ale do rzeczy, wygadałem się, że za mieszkanie płacą mi rodzice (po prostu chcą mi pomóc mówili, że będą mi płacić, dopóki studiuje a został mi jeszcze rok studiów, jak nie pracowałem tylko studiowałem to oni mnie utrzymywali)
No i się zaczęło ogólne oburzenie, że jak tak można, że jestem maminsynkiem, nie
Niemcy się wstydzą tego, co Hitler odwalił z Żydami i mają odwagę o tym mówić na każdym kroku (choć nas już im tak nie żal), ale Ukrainiec wypiera ze swojej świadomości, że jego gieroje rozpruwali kobietom w ciąży brzuchy i podpalali żywcem dzieci.
Gdyby Polski rząd miał choć odrobinę godności, to zadbałby o pamięć pomordowanych, ale robienie laski w polityce zagranicznej to akurat strategia, którą "pokolenia wstydu" (tak, ludzie urodzeni w latach 50-70 i nawet wczesnych 80 to zakompleksione Polaczki bez godności) praktykują w dyplomacji od lat.
#bekazpodludzi #ukraina #takaprawda #bekazlewactwa #polska #niebieskiepaski #historia
Po zatym WOŁYŃ WOŁYŃ WOŁYŃ.
Z tymi ludźmi nie da się prowadzić dyskusji na poziomie w tym temacie bo i tak sprowadzają ją do granicy dna i mułu.
Miłej kąpieli.
Przy okazji, w odróżnieniu od Wołynia, wałkowanego przez onuce od lutego 2022, Hołodomor nie jest specjalnie obecny w zbiorowej świadomości, a kacapy zabiły w ten sposób parę milionów ludzi, a że kacapy to wróg, a Ukraińcy - bardzo ważny sojusznik, więc wszystko, co jeszcze bardziej pozwala oczernić kacapię, jest w tym momencie potrzebne i
Btw, z każdym rosyjskim żołnierzem gnijącym w Ukraińskiej ziemi, każdym kaleką wracającym do mateczki rosji, Polska niepodległość
@Kopyto96: mówić se możesz co chciesz, mamy wolność słowa, tylko nie zakładaj, że jak będziesz pieprzyć farmazony nikt nie wyzwie cię od idiotów.