Aktywne Wpisy
cichy-spokojny-grzeczny +1215
Plusujesz, jeżeli oglądałeś Ronaldo na Euro 2004. Pokażmy gówniankom ile nas jest.
#mecz
#mecz
Ninvvia +17
Hej ʕ•ᴥ•ʔ
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
W moje auto zaparkowane na przypisanym miejscu parkingowym na ulicy uderzyła dzisiaj jakaś kobieta bardzo ładnym i dużym nowym SUVem, zarysowując głęboko jeden z błotników po czym wysiadła, obejrzała swoje i moje auto i odjechała w pośpiechu w siną dal.
1. Mam świadka zdarzenia
2. Mam nagranie z kamer w kolorze i bardzo dobrej jakości, z zapisem całego zdarzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3. Mam numery rejestracyjne sprawczyni
Co powinienem zrobić? Zgłosić Panią do swojego ubezpieczyciela czy na policję? Z racji, że popieram zdrowe stosunki międzyludzkie i nieznoszę #!$%@? - chce Pani nieco dopiec, ale tez załatwić sprawę szybko i bez wielkiej walki.
Czy mogę wziąć auto zastępcze z przyszłym potrąceniem kosztu z jej ubezpieczenia?
Jak rozsądnie rozegrać cała ta sytuację, żeby nie wozić się z tematem tygodniami?
#kolizja #wypadek #samochody #ubezpieczenia #policja
@jezussek: Ty serio pytasz co masz zrobić z uciekinierką po kolizji?
Zapytaj swojego pośrednika ubezpieczeniowego, podpowie.
@kukold: ten co dowalił do pieca :D
Przewróciłeś się? Nie wychodź z domu.
@jezussek najpierw policja, a co dalej to serio gadaj z pośrednikiem, żeby jak najsprawniej to załatwić dla Ciebie.
@kukold: sorki, ale to są brednie.
Tutaj sobie sprawdzasz sam najpierw: https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page
U Ciebie była inna sytuacja - brak świadka i nie masz nagrania. A tutaj jest świadek i jest nagranie, na którym widoczne są tablice rejestracyjne. Kup wideorejestrator zamiast biadolić, że lepiej uciekać jak się kogoś
@jezussek: Jedno i drugie.
Teoretycznie wystarczy tylko do ubezpieczyciela, ale w sytuacji gdy właściciel pojazdu zaprzeczy to będziesz w dupie.
A tak to jak dzielnicowemu się będzie chciało to może nawet się przejdzie, cyknie zdjęcie auta ze śladami po stłuczce itp.
@AdamES: Tego nie polecam, bo nie wiemy jak sprawa się skończy, a skończyć się może umorzeniem i wtedy OP
@jezussek: to tak naprawdę idziesz do swojego ubezpieczyciela, mówisz jak było i zasadniczo nic Cię nie musi interesować. Jak pójdzie dobrze to nie stracisz zniżek na AC, jak pójdzie źle to stracisz.
Na policję zawsze można podejść w ramach tego żeby chociaż następnym razem wiedziała że tak się nie robi.
@Cztero0404: przy ucieczce z miejsca zdarzenia nie wiem czy ubezpieczyciel OP-a będzie chciał tym się zajmować. Mimo wszystko pewniej jest zgłosić to od razu do ubezpieczyciela sprawcy.
Zgłaszaj prosto do jej ubezpieczyciela. Załącz materiał filmowy i zeznanie/dane świadka i gotowe.
Jej ubezpieczalnia zapłaci za naprawę, a potem (to najlepsze) wydrze właścicielowi pojazdu pieniądze choćby z gardła za ucieczkę.
Jeśli likwidator będzie robił problem zagroź, że pójdziesz do firmy pozyskującej odszkodowanie.
Mam nadzieję, że uszkodziła jakiś zderzak z czujnikiem za 20k i będzie miała p**** nauczkę.