Aktywne Wpisy

paczelok +787

Mega_Smieszek +414
Widzę w gorących wpis różowych co to pokazują pazurki. A ile plusów dostanie zwykła graba chłopa?
źródło: temp_file2405637346016361476
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file2405637346016361476
PobierzWykop.pl
#finanse #nieruchomosci #kredythipoteczny #kredyt2procent #bk2
Ale ogólnie zależy jaki horyzont czasowy i jak duże ryzyko, o ile w ogóle, akceptujesz
Jak krótki czas to konto oszczędnościowe, jak średni (parę lat) obligacje edo / etf
A jak już uzbierasz 50k to Facto bank daje 8% na lokatach 3 i 6 miesięcy
@Goronco: Lokaty mają to do tego, że można zakładać ich więcej niż jedną.
Często banki mają promocje dla nowych środków, wiec też opłaca się to rotować.
No ale to lokaty
@Goronco: W siebie. Jakiś kurs językowy na przykład albo kurs pilota.
@Goronco: W mbanku, jeszcze tydzień temu (teraz nie wiem) dawali 7,5%..
Nie, nie jest problemem, mieć więcej lokat, z czasem będziesz je pewnie łączył gdy będziesz przenosił między bankami.
Ponadto obligacje indeksownae inflacją, też są ok, jak by przypadkiem inflacja była trochę wieksza
@Goronco: tzn. nie doczytałem jaką masz perspektywę czasową jeśli chodzi o inwestycje Założyłem, że dłuższą skoro co miesiąc.
Jeśli krótka typu rok to faktycznie może te lokaty wystarczą
A tak swoją drogą wy serio z tymi lokatami na pół roku na 7%? Przy 15% inflacji? o_O To chyba tylko po to żeby nie "tracić" ale inwestowaniem to bym tego nie nazwał.
A dasz alternatywę w takim razie? Gdzie zarobię więcej niż 15%? I kiedy niby lokaty są wyższe niż #!$%@? inflacja?
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: no żaden kurs językowy, mu nie da, 20 k miesięcznie odkładania ( ͡° ͜ʖ ͡°) .
odkładanie 2k miesięcznie nie jest małą kwotą.
[edit]
ponadto, kurs językowy nie zmienia pytania.
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: Zamiast negować daj rozwiązania, przy podobnym ryzku ( ͡°
@Goronco: nadpłacaj kredyt 2k miesięcznie i nie kombinuj ;3