Wpis z mikrobloga

@mial85: Z tymi wagnerowcami to ich armia liczy sobie 48tys ludzi i są całkowicie rozbrojeni bo wszystko wysłali ruskim. Bardziej budują fortyfikację przeciwko Ukrainie bo jak już Ukraińcy odbiją swoje tereny to on będzie następny. Podziękuja mu za to,że ostrzeliwali stolicę z ich terytorium.
  • Odpowiedz
@mial85: Widze że alarmistyczne i clickbaitowe tutuły się wciąż dobrze sprzedają. Białorus to może sobie prowadzić wojnę z Kongo czy Mozambikiem ;)
  • Odpowiedz
@mial85: Ale jaki to miałoby sens? Przecież oczywiste jest, że nie poradzą sobie z Polską. Zwłaszcza mając u siebie tyle osób, które chętnie przeciwstawią się obecnej władzy.

Ale rzeczywiście, na Białorusi od roku ciągle straszą atakiem Polski. Nawet moja rodzina, która do tej pory brała słowa Łukaszenki z przymrużeniem oka, teraz wierzy w ten atak.
  • Odpowiedz
  • 0
@peszek_leszek: nie dziwne, przygotowują ich będzie tak jak z Ukrainą musieliśmy sami zaatakować bo inaczej oni by zaatakowali, jak patrzę na polskie wojsko i to że Białoruś będzie wspierana przez Wagnera to ja bym nie był taki pewny że sobie nie poradzą
  • Odpowiedz
jak patrzę na polskie wojsko

@mial85: Co dokładnie masz na myśli?

I jaki byłby sens ataku na kraj NATO? Przecież po kilku tygodniach/miesiącach walk zapewne włączyłyby się wojska krajów z NATO. To tak jakby Mołdawia zaatakowała Ukrainę. Bez szans, prawda?
  • Odpowiedz
@mial85: Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Bardziej prawdopodobne jest przerzucanie tutaj uchodźców w milionach tak żeby zrobić chaos i zająć nadze służby i wojsko tym tematem. Atak na dosyć spory kraj jak Polska to dla nich s---------o, jeżeli chcieliby już wypróbować jak zareaguje NATO to uderzyliby na Litwę, mieli by lądowy dostęp do Kaliningradu i większe szanse że NATO byłoby podzielone w kwestii pomocy malutkiej Litwie
  • Odpowiedz
Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Bardziej prawdopodobne jest przerzucanie tutaj uchodźców w milionach tak żeby zrobić chaos i zająć nadze służby i wojsko tym tematem

@1masa: I to się chyba znowu dzieje od jakiegoś miesiąca... I teraz nie dość, że dostarczają uchodźcom cegły do rzucania w funkcjonariuszy, a także b--ń palną.
  • Odpowiedz