Wpis z mikrobloga

#bekaztransa #zycietruckera

Skromnie przypomnę że od 1 lipca jest zakaz wyprzedzania się ciężarówek na drogach 2 pasmowych.

Uprzedzam również że bardzo często podróżuje między łodzią a Gdańskiem a każdy nagrany przypadek będzie lądował na policji
  • 81
  • Odpowiedz
@Mintaa: 3 km to nie jest cała autostrada. Co to jest 3 km przy prędkościach rzędu 80-90 km/h? Nic, minuta, dwie straty czasu. To już więcej tracisz szczając na mopie niż na tych wszystkich wyprzedzaniach podczas całej trasy.
  • Odpowiedz
@Mintaa: jechałem ostatnio Szczecin-Wawa RT i Szczecin-Czechy RT przez A4 i spotkałem takowych może z 3 łącznie.

Wyolbrzymiacie problem, ale cóż, teraz będziecie mieć jeszcze gorzej. Mi to zwisa bo ja nie traktuję dróg publicznych jako tory wyścigowe, a i do umierającego nie jadę więc tym bardziej mi się nigdzie nie spieszy.
  • Odpowiedz
Więc nadchodzi czas słodkiej zemsty

@zonecom: sytuacja, którą opisałeś jest wykroczeniem jeszcze przed 1 lipca, więc spokojnie mogłeś to zgłosić. Nie trzeba czekać do jutra na takie przypadki
  • Odpowiedz
@Mintaa: Podaj definicję "znaczna" matole! Te swoje przykrótkie ambicje na szmatę konfidenta, wsać sobie w dupsko, specjalnie z dziką satysfakcją będę właśnie od jutra, trzymał takich debili jak ty za sobą, kiedy będę wyprzedzać!
  • Odpowiedz
@Mintaa: @zonecom zapisać się do policji każdego pajaca teraz przyjmują a tym bardziej podlierdalacza.Etaty czekają macie swoją szansę robić na starzu trza się wykazać jeździć nagrywać jeździć nagrywać.To wy to za darmo robocie?
  • Odpowiedz
@Mintaa: Bardzo mi się podoba ta inicjatywa proszę pana. Ciężarówki będa wolniej jeździć, a to się przełoży na wypłaty kierowców, które z kolei przełożą się na koszty dostawy towarów, etc. Sumarycznie te koszty zostaną przerzucone na klienta końcowego, w tym ciebie :)
Zyskają na tym tylko kierowcy ciężarówek :)
  • Odpowiedz
  • 0
@j3sion zwróci im się z nagrań kierowców ciężarówek, którzy się wyprzedzali. Przez lata to wkurzało kierowców więc mogę się założyć, że każdy jeden przypadek będą zgłaszać na policję
  • Odpowiedz