Wpis z mikrobloga

siemanko

w mojej kobzie po powrocie z gwarancji uebao smiglo, a konkretnie dwa, a konkretnie to lekko upilowalo zeby w zebatce (najnizsze przelozenie, przy przeskakiwaniu lancucha ze slimaka na zebatke jest taki lekki przeskok, samego przelozenia raczej czesto uzywac nie bede)

mimo tego ze uzywac go raczej czesto nie bede, to jest to cos co powinno przysparzac problemu? czy mozna z tym zyc czy raczej jest to srogie zagrozenie dla zdrowia lancucha, zebatki i mojego? xD

#rower #gravel #rowery
dronikk - siemanko

w mojej kobzie po powrocie z gwarancji uebao smiglo, a konkretnie...

źródło: IMG_20230629_125836

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w mojej kobzie po powrocie z gwarancji uebao smiglo, a konkretnie dwa, a konkretnie to lekko upilowalo zeby w zebatce (najnizsze przelozenie, raczej czesto go uzywac nie bede)

@dronikk: Co? Napisz to po polsku i zrób zdjęcie na którym widać o co ci chodzi.
  • Odpowiedz
  • 0
@dran2: czego nie rozumiesz w zdaniu:
"zostały upiłowane dwa zęby zębatki"
z dołączonym zdjęciem upiłowanych dwóch zębów zębatki?

wybacz mi, ale prosciej nie potrafie
  • Odpowiedz
@dronikk: A skąd ktoś ma wiedzieć gdzie kończą się poetyckie opisy jakichś śmigieł i ślimaków a zaczyna treść? Nie widzę tam nic upiłowanego, zrób zdjęcie n.p. z boku gdzie będzie widać czy faktycznie któryś ząbek jest krótszy niż ma być. A trochę ma być, zębatki są profilowane na różny sposób, sąsiednie zazwyczaj nie są identyczne, ma to pomagać łańcuchowi z nich spadać i na nie wpadać przy zmienia biegów.
  • Odpowiedz
  • 0
@dran2: poniesiony wzniosłością ów, jakże emocjonalnej chwili, skłoniłem się do poetyckiego jej opisu. Za co przepraszam, draniu2. Dostosowując się do chłodu twego nicku oraz tonu twej wypowiedzi, zmienię swą narrację na nieco poważniejszą. Niemniej jednak, proszę o wyrozumiałość.

To zdjęcie wykonane z boku być może w lepszym świetle zaprezentuje istotę mojego zapytania.

Pozdrawiam.
dronikk - @dran2: poniesiony wzniosłością ów, jakże emocjonalnej chwili, skłoniłem si...

źródło: 357069985_790235032480051_6908018583474227797_n

Pobierz
  • Odpowiedz
@dronikk: Ta zębatka jest z aluminium i jeszcze pomalowana jakimś czernidłem więc będą sę na niej robić różne zadziory, nikt w serwisie nie siedział i ci jej nie piłował, jest ok. Za kilka tysięcy kilometrów będzie wyglądać dużo gorzej i ciągle będzie działać jak nowa.
  • Odpowiedz