Aktywne Wpisy
Talaxin +74
#czytajzwykopem #ksiazki #chwalesie
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Pitex +1
Patrząc na komentarze pod znaleziskiem "Koniec kupowania YouTube Premium za bezcen. Google anuluje subskrypcje" jestem aż zdumiony polskim cebularstwem. Ja rozumiem, że czasem szkoda 60zł/mc za UHD na Netflix czy innych pokrewnych platformach, ale 26zł/mc za coś co człowiek faktycznie ogląda dzień w dzień niezależnie od urządzeń lub poglądów stwierdzacie, że każdy sposób na obejście systemu płatności jest godny pochwały? Postawcie sobie swój własny serwer z filmem 4k60fps który okaże
#konfederacja #ekonomia #pieniadze #polityka
Oczywiście że jadąc bez biletu i nie łapiąc mandatu zarabiasz - zwłaszcza gdy tę jazdę wykorzystujesz na dojazd do pracy...
Tak samo dziś jest z budżetem - dochody budżetu same puchną bo raz że utrzymujemy wzrost, dwa że wysoka inflacja. Jeśli zatem przestaniemy waloryzować 500+ to siłą rzeczy właśnie zostanie nam nadwyżka którą będziemy mogli przeznaczyć na co innego - jak np. obniżkę podatków
To jest elementarz ekonomii, no
@Damntrain: straszna choroba
Potwierdzasz tylko to z tego tweeta xD
Zgadza się, niewydawanie dodatkowych pieniędzy to dobry krok, ale żeby utrzymać obecny poziom "życia" i jednocześnie obniżać wpływy z podatków trzeba znaleźć dodatkowe źródło dochodu, bo na ten moment cały czas - mimo wszystko - jedziemy na deficycie
@dwaemu o #!$%@? xD
Nie, nie zarabiasz 250zł na niezapłaconym mandacie. Jedyne co ma miejsce to najwyżej wyłudzenie tych 4,40 czy ile tam kosztuje bilet jednorazowy z budżetu miasta.