Aktywne Wpisy
whitewolfik +240
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
kotka-a 0
#pracbaza i #korposwiat dla zasięgu. a może jeszcze sobie dam #programista15k żeby mogli sobie bekę pokręcić
u kolegi w korpo chcieli żeby mieli emaile na telefonie. Ale żeby to zrobić musieliby zainstalować korpo VPN i coś jak AD, nie pamiętam nazwy
@SlepyBazant: ile ma czego? dysków, pamieci ram, pamieci tych dysków, procesorów, rdzeni, kułwa lampek? ᶘᵒᴥᵒᶅ
@assninja: jakby to miało działać i dlaczego OP nie mógłby w prosty sposób tego usunąć lub zablokować?
@NieBendePrasowac: prawdopodobnie dlatego, że nie mają laptopów służbowych, a muszą chronić dane klientów (rodo), więc bym nie mógł nic usuwać czy blokować xD
@SlepyBazant: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@NieBendePrasowac: dodać laptopa do domeny microsoftu, a jakbyś miał jakieś vPro w procku to w ogóle mogliby sterować ci całym kompem po za systemem operacynym
Już sensowniej byłoby jakby zapytała o kolor xd
@Kryspin013: No dobra, ale użytkownik ma nadal fizyczny dostęp do laptopa. Dopóki nie ma blokady BIOS-u Może odpalić jakiegoś linuxa z pendrive'a i dostać się do danych (ewentualnie umieścić backdoora w windowsie). A nawet jak jest blokada BIOS-u to dopóki nie ma szyfrowania całego dysku, to może
@cebulowy_krezus: mordo, przez vPro