Aktywne Wpisy
mmmod +27
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +216
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Ktoś się może orientuje jak wygląda sytuacja aktualnie z terminami i jaki to koszt? Do 250 zł za zęba można liczyć, czy więcej?
#dentysta #stomatologia #zeby #pokazmorde
@Zapaczony: W samym Poznaniu będzie ciężko bo wojewódzkie miasta mają we wszystkim wywalone ceny choć w jakimś prywatnym gabinecie pewnie byś znalazł.
W takim Luboniu lub innych powiatowych wokół Poznania powinieneś dać radę za tyle zrobić.
Chyba że jesteś fanem nowoczesnego leczenia i/lub w klinice to wtedy zapomnij i szykuj z 3x250 na jednego zęba.
Ósemkę możesz wyrwać na NFZ za
@Pieniek1991: ( ಠ_ಠ) Ogólnie to zdążyłem zwrócić uwagę, że przez ostatnie lata ceny poszły w górę, ale chyba nie aż tak? Wiesz może co jest w tej cenie?
No właśnie rzuciłem na parę cenników w gabinetach w Luboniu i Komornikach i za wypełnienie mat. kompozycyjnym światłoutwardzalnym biorą od 150 do 350 zł, a za glassjonomery od
@Zapaczony: To że leczysz się w klinice ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogólnie to byle klinika za małe wypełnienie życzy sobie 600zł gdzie w zwykłym gabinecie jak już sam sprawdziłeś zapłacisz 150-350. Za rwanie jednokorzeniowego w klinice
masz mnóstwo próchnicy na stycznych, każdy taki ubytek wymaga zdjęcia sporej części zdrowej tkanki zęba, żeby stomatolog mógł się dostać do tego co zniszczone. odbudowy rób koniecznie w koferdamie, chyba, że chcesz wpaść w nigdy nie kończącą się spiralę problemów z zębami
Natomiast rok temu zdarzały się dni i tygodnie w totalnym biegu, gdzie myłem zęby tylko raz dziennie, przed snem i w tamtym czasie piłem dużo kawy, herbaty, alkoholu i energetyków. I tak
większość dentystów w Polsce leczy wkładając bawełniane wałeczki za policzek. nie chcesz takiego standardu leczenia, ponieważ jest on ch#jowy - ślina jest w ustach i może chlapnąć na ubytek. a jak chlapnie na ubytek dzieją się dwie rzeczy:
1 adhezja kompozytu jest tragiczna, czyli plomba słabo się trzyma (kompozyt wymaga