Wpis z mikrobloga

@ChlopoRobotnik2137 buty na nogach to nie trzeba wzywać karetki.

@apee mnie zawsze interesowali klienci bez rękawiczek. Nie mam na myśli nawet bezpieczeństwa, a bardziej wygodę o ile w rękawiczkach wiadomo manetka wydaje się większą(kwestia przyzwyczajenia się) to chyba dłonie i tak się pocą i traci się uścisk.
  • Odpowiedz
@apee: No juz widze jak gosciu sobie zdziera buta do samej stopy na zapiaszczonym asfalcie, malo ma to wspolnego z rzeczywistoscia.
@programista3k: Dziwnie wyglada typo co jest ubrany w full kombi bez rekawiczek i w trampkach albo w krotkich motocyklowych butach.
  • Odpowiedz
@apee: Jednego razu jechałem tylko na stację niecały kilometr od domu zatankować. Po ubraniu stroju, który miałem akurat po praniu, zorientowałem się, że nie włożyłem protektorów do spodni i miałem tylko w kurtce. Machnąłem na to reką, bo przecież jadę tylko na stację i to jeszcze przez osiedla ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i się na takiej osiedlowej drodze wygrzmociłem, uślizg przedniego koła na liściach przy
  • Odpowiedz
@azmar: za młodego nikt nie nosił stroju jeżdżąc na mz, simsonach, jawach itp.
nie jeden w tym ja się wypierdzielil, pobdzieral, wygoiło się i nic mi nie jest, nieznaczne blizny na biodrze zostały, pamiątka, by rozsądniej używać hamulca przedniego.
Bez wątpienia strój cie w jakimś stopniu zabezpiecza przed przetarciami, zwichnięciami, urazami i jeździ się teraz szybciej więc trzeba się bardziej zabezpieczać, ale widać w takich kampaniach bezsensowne wyolbrzymianie znaczenia strojów,
  • Odpowiedz
@krzysztof2033: ty tak na serio czy trolujesz?
Uwielbiam takie p---------e że za młodego to się bez kasku jeździło, a dziadek to całe życie jeździł warszawą i dużym fiatem bez pasów, airbagów, hamulców i nic mu się nie stało. I że to niby jest argument na cokolwiek lol!

A te kampanie są dla dzbanów którzy p----------ą na szlifierkach w stroju na plażę i może jak zobaczą że można się pokiereszować jadąc
  • Odpowiedz
@gusguster: tak, ja tak serio, a tobie kampanie weszły za mocno, pasy czy poduszki nie ograniczają twojego komfortu podróży, wszystko jest dla ludzi, trzeba też potrafić wyważyć bezpieczeństwo z tym, że to co ma ci sprawiać przyjemność, albo pomóc w życiu staje się udręką.

Jesli według ciebie nie da się przejechac 5km bez wypadku, poprostu uważając i zapobiegając niebezpiecznym sytacjom, to jaki sens w ogóle ryzykować jazdę nawet w stroju?
  • Odpowiedz
@krzysztof2033: ej, ale naprawdę założenie kasku, kurtki, rękawic i butów motocyklowych (co zajmuje kilka minut) zabiera ci przyjemność z jazdy na moto i pogarsza jej komfort? Może ciuchy trzeba wymienić? Są naprawdę fajne opcje.
  • Odpowiedz