Wpis z mikrobloga

Nie mogę z Wami wykopowi eksperci xD
Posłuchajcie mnie uważnie: TO PRIGOŻYN WYGRAŁ

To był pojedynek na to kto ma większą knagę, z którego Prigożyn wychodzi obronną ręką a Putin z małym siurkiem spada z tronu cara. To są mafijne porachunki patusów z podwórka. Gość został oskarżony o zamach stanu, jego najemnicy stali się terrorystami, a nikt nie kiwnął palcem, żeby go zatrzymać, a po kilku godzinach rajdu okazuje się, że wszyscy są niewinni. Grupa Wagnera strąciła kilka śmigłowców wojskowych? Dobra tam, nic się nie stało. Zmarło kilkoro cywilów od ataków wojska na autostradę? Aj tam, zdarza się. Skład ropy w Woroneżu poszedł z dymem? Oj tam, odbudujemy.

Słuchajcie KRÓL JEST NAGI
Putin stracił. Wklejam wam zdjęcie uśmiechniętego Prigożyna, który wyjeżdża właśnie z Rostowa. Co z tego, że na Białoruś, Kreml musiał mieć jakąś kartę, że ten łysy bandzior kompletnie ich nie wydymał. Jak bedzienchcial to zostawi tam sobowtóra i wróci na front. Szojgu wypada i chyba nawet trafia do więzienia, operacje poprowadzą ludzie Surowkina i kumple Prigożyna. Państwo jest w totalnej rozsypce, Kreml aby się bronić zamawiał kopanie rowów w prywatnych firmach. Rosją rządzą w tej chwili wojskowi i watażkowie, a nie urzędnicy czy car Putin. No i na koniec najważniejsze - jak pisałem Prigożyn zrobił ten rajd, żeby zmierzyć się na utasy. Jemu nie chodziło o zmianę prezydenta, nie chodziło mu o #!$%@? Moskwy, chodziło mu o to, żeby pokazać kto ma więcej siły i kto ma racje z dowodzeniem na froncie. A gdzie teraz jest Putin? Uciekł z Moskwy z podkulonym ogonem, jego ostatnie przemówienie do narodu jest już jest nieważne, ale nie wychyli tej swojej stepowej japy, bo został pokonany. To Prigożyn uśmiecha się do kamer i aparatów. To grupa Wagnera stawia warunki i je wygrywa. Rosja to kraj rządzony przez najemników.

#ukraina #rosja #wojna
ArmaturaGramatura - Nie mogę z Wami wykopowi eksperci xD
Posłuchajcie mnie uważnie: T...

źródło: IMG_0078

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
a po kilku godzinach rajdu okazuje się, że wszyscy są niewinni.

@ArmaturaGramatura: no nie... Podobno już zaczęły się prześladowania tych, którzy poparli wagnerowców i tych, którzy im się poddali. A co do samego wodza:

„ Prygożyn? Tak, nic mu nie jest. Jego pogrzeb nie został odwołany, został tylko przełożony na krótki czas ”
  • Odpowiedz
@ArmaturaGramatura: dodatkowo myślę, ze Lukaszenka wiedzial o tej akcji I byl dogadany z Prigozynem. W sumie to kolejny policzek dla Putina. On chcial byc zeslany na bialorus bo tam juz jest rosyjska bron atomowa. I on moze polozyc na tym swoje łapy.
  • Odpowiedz
@aa-aa: Na pewno by dostał #!$%@? gdyby wjechał do miasta, ale zagrał all in i Putin wydygał. Pewnie będzie się musiał teraz cały czas oglądać za siebie 24/7, ale pokazał innym poważnym ludziom, że car jest słaby.
  • Odpowiedz
@ArmaturaGramatura: upokorzyć Rosję to upokorzył ale nie ,,wygrał". Wręcz przeciwnie - przegrał wszystko wycofując się. Nie wiem dlaczego się wycofał. Może dotarło do niego, że jest to misja samobójcza i źle ocenił sytuację, że nie ma szans na osiągnięcie celu. Może gdzieś tam ktoś zawinął jego bliskich jako zakładników? Kto wie, ja po Rosji w tej sytuacji jak najbardziej tego się spodziewał. Jedno jest pewne, pod postami z jego twarzą już
  • Odpowiedz
@ArmaturaGramatura: czy to była ustawka czy realny bunt, pokazał, że Rosjanie są słabi, kraj się zaraz może sypnąć jak po wojnie z Japonią z 1904-1905, podczas I wojny światowej czy po wojnie krymskiej jak byli w lesie. Tylko z Turcją chyba wojnę wygrali w drugiej połowie XIX wieku i to wszystko. Już są informacje, że Baszkirzy się podobno organizują, Białorusini coś tam przebąkują, że Łukaszenka obalony, w Gruzji się władze zebrały
  • Odpowiedz