Wpis z mikrobloga

Jeżeli Pan Powell mówi na serio o tym, że najbliższe obniżki stóp za kilka lat to Mick może mieć racje z tym, że w Polsce też stopy po wyborach nie spadną. Nie jestem pewien czy wzrosną ale raczej będą musiały być utrzymane dość wysoko na dłuższy okres czasu (min. 2-3 lata).

To raczej pogłębi problem sprzedaży na rynku #nieruchomosci i tego nawet bk2% nie zadrukuje.
To też oznacza problemy z rentownością polskich firm więc uwaga na zadłużone spółki na #gielda i jeszcze bardziej sprawdzajcie czy biznes prowadzony przez spółkę jest w sposób zdrowy.

Startupy mogą mieć ciężej na dłużej w pozyskiwaniu kapitału od VC.

No i EDO to wciąż dobra lokata kapitału, dlatego jakąś część wrzucam co miesiąc.
  • 8
@markier: no ale czemu miał by kłamać ?

@Potezny_PiSowski_Inwestor: Ja nie znam takiego powodu ale ten post jest napisany w takim tonie specjalnie. Bo widzę wyśmiewanie micka w innym poście gdzie napisał bardzo prawdopodobny scenariusz. Więc uprawdopodabniam go Powellem dla wyśmiewców :)
eżeli Pan Powell mówi na serio o tym, że najbliższe obniżki stóp za kilka lat to Mick może mieć racje z tym, że w Polsce też stopy po wyborach nie spadną. Nie jestem pewien czy wzrosną ale raczej będą musiały być utrzymane dość wysoko na dłuższy okres czasu (min. 2-3 lata).

@markier: delewarowanie gówno biznesu co by odzyskac nieco sily roboczej pod CAPEX