@Viado: wesele w kempingu nie wiem jaka panna mloda by sie na to zgodzila, obecnie licz minimum 350zl (za talerzyk) + od siebie jakies 200zl dorosly chlop nie ma garnituru? to moze najwyzsza pora cos zakupic (sa rozne fajne promki, newet welniany dorwiesz za 1000 zl) nocleg powinienes dostac, chyba ze jest to tylko bankiet poslubny
@grill-bill Ehh nigdy nie dawałem koperty, bylem na weselu jeszcze jak bylem gówniarzem. Po co karta z życzeniami? Jak pamiętam to życzenia składa się przy dawaniu koperty.
@Viado: ja myślę że 500 było by w sam raz, 900 to za dużo. Do tego według mnie osoba towarzysząca to nie ×2 tylko dołożyć 200. Ja bym dał 700-800 za dwie osoby. Niestety jeśli młodzi (albo ich rodzice) chcą mieć takie wypasione wesele to nie mogą się spodziewać że im goście zwrócą.
musiałbym bulić 3k - podziękowałem bo to prawie 3/4
@Viado: Już pomijając to, że jesteś nieudacznikiem życiowym, to ja nawet bym się wstydził na tym weselu gdzie sami gotowali gulasz xD dać mniej niż te 2tys na parę. Po to się daje prezenty aby ktoś coś z tego miał, a nie, że ma być zwrot. Nawet jak nie szedłem na wesele to przy najbliższym spotkaniu dawałem prezent od siebie. Na
@grill-bill: ja bym się zgodziła na wszystko na czym można przyciąć koszta. Ogólnie uważam, że wesela to strata pieniędzy. Z byłym narzeczonym mieliśmy trochę dyskusje (ale spokojnie, nie przez to został byłym), bo ja chciałam jak najbardziej przycinać. Żadnych tańców, żadnych zabaw, co najwyżej dobra kolacja i tyle. On oczywiście nie chciał robić imprezy za 300k, ale chciał trochę "więcej" niż malutka kolacja dla tylko najbliższej rodziny.
Już pomijając to, że jesteś nieudacznikiem życiowym
@Vadzior: co jest złego w zarabianiu? Nie każdy musi zarabiać 15k. Nie każdy nawet może. Większość społeczeństwa musi zarabiać mniej. A nieudacznikiem nie jest ktoś, kto potrafi się samodzielnie utrzymać. Lepsze takie coś niż siedzenie na garnuszku i podkradanie matce z portfela na czipsy. Ale spokojnie, niedługo każdy polak będzie zarabiał min 15k ( ͡°͜ʖ͡°)
jak usłyszałem to mi włosy dęba stanęły. 500-900 czyli z osobą tow 1000-1800zł xD Razem z dojazdem, garniturem i jakimś noclegiem musiałbym bulić 3
@Viado: 500-900 to, jak już, z osobą towarzyszącą. Założenie jest raczej takie, że zwracasz za talerzyk, więc przy aktualnych cenach (okolice Warszawy, mam swój ślub niedługo), to będzie okolice 300-400 zł za osobę. Więcej bym nie dawał i sam więcej się nie spodziewam od osoby. Oczywiście cały
@Wiesmin: Aktualnie u nas w okolicach Łodzi ceny wachają się od 370 do 470, przy czym minimum 400wzwyz jeśli mówimy o dwudniowym. Chyba że mówimy o jakiejś spelunie to można byłoby coś taniej znalezc.
dorosly chlop nie ma garnituru? to moze najwyzsza pora cos zakupic (sa rozne fajne promki, newet welniany dorwiesz za 1000 zl)
nocleg powinienes dostac, chyba ze jest to tylko bankiet poslubny
@Viado: ja myślę że 500 było by w sam raz, 900 to za dużo. Do tego według mnie osoba towarzysząca to nie ×2 tylko dołożyć 200. Ja bym dał 700-800 za dwie osoby. Niestety jeśli młodzi (albo ich rodzice) chcą mieć takie wypasione wesele to nie mogą się spodziewać że im goście zwrócą.
@Viado: Już pomijając to, że jesteś nieudacznikiem życiowym, to ja nawet bym się wstydził na tym weselu gdzie sami gotowali gulasz xD dać mniej niż te 2tys na parę. Po to się daje prezenty aby ktoś coś z tego miał, a nie, że ma być zwrot. Nawet jak nie szedłem na wesele to przy najbliższym spotkaniu dawałem prezent od siebie.
Na
Kuzynka miała spore
@Vadzior: dodbry piesek xD
@Vadzior: co jest złego w zarabianiu?
Nie każdy musi zarabiać 15k. Nie każdy nawet może. Większość społeczeństwa musi zarabiać mniej. A nieudacznikiem nie jest ktoś, kto potrafi się samodzielnie utrzymać.
Lepsze takie coś niż siedzenie na garnuszku i podkradanie matce z portfela na czipsy.
Ale spokojnie, niedługo każdy polak będzie zarabiał min 15k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Viado: Ale to już za parę. Nie musisz podwajać tej kwoty jeśli idziesz z osobą towarzyszącą.
@Viado: 500-900 to, jak już, z osobą towarzyszącą.
Założenie jest raczej takie, że zwracasz za talerzyk, więc przy aktualnych cenach (okolice Warszawy, mam swój ślub niedługo), to będzie okolice 300-400 zł za osobę. Więcej bym nie dawał i sam więcej się nie spodziewam od osoby. Oczywiście cały
źródło: 1685202855482995592
Pobierz