Wpis z mikrobloga

Jest tu może ktoś z #play lub dawnego #upc? Zamówiłem najniższą opcję światłowodu 300Mb/s i w pakiecie jest jakaś Telewizja na Start 35 kanałów. Żona suszy mi głowę o to, jak to odpalić? W apce Play now nie widzę żadnych kanałów tv.

Druga sprawa to technik podłączył mi sprzęt po koncentryku mimo że do mieszkania mam poprowadzony #swiatlowod Prędkość jest jaka ma być ale warto kręcić aferę?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miklo: Możesz to oglądać tylko na stronie internetowej. Wśród tych kanałów nie ma nic ciekawego. https://www.upctv.pl/

„Światłowód” od UPC to trochę chwyt marketingowy– światłowód wychodzi dopiero zbiorczo z całego bloku, to nie jest FTTH. Nie, nie warto robić afery.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Alkreni wiem że ta tv to chwyt ale wytłumacz to kobiecie bez pokazania palcem. formalnie to z UPC nie mam nic wspólnego, wszystko obsługuje juz Play a wg nich nie mam żadnego pakietu tv

Czyli deweloper poprowadził światłowód do mieszkań po co?
  • Odpowiedz
@miklo: Światłowód (FTTH) wykorzystuje inny operator, być może Orange, a Play starszą technogię (FTTB) - światłowód jest doprowadzony tylko do bloku, a dalej do mieszkania jest kabel koncentryczny.
  • Odpowiedz
@miklo kolego też mam net 300 i pakiet start. użyłem zwykłego splitera sygnału i rozdzieliłem go jednym kablem do modemu (compal, biały), drugim do tv. w tv wyszukałem kanały (źródło kabel, operator upc) i mam kanały głównie te z naziemnej tv.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sztygar ale umowę masz od upc czy juz play? Play podobno oferuje tv tylko przez streaming. Podobno bo moja sprawa jest sprawdzana, nie wiedzą czemu nie mam dostępu do tych 35 kanałów
  • Odpowiedz