@Niewiemja: zwykle około 25 minut, jeśli woda już wrze. Musisz później przekroić i sprawdzić, żeby nie zjeść surowych, bo od surowych boli brzuch i może pojawić się biegunka. Niektórzy lubią dlatego mówię
@WyuArtykyu: No właśnie chodzi mi o to żeby sie nie zatruć za bardzo :D Głównie teraz chodzi mi o liście bo tak sobie myśle że z takich gigantów można by było zrobić spoko gołąbki, w końcu bym sie najadł jednym ( ͡º͜ʖ͡º) Bulwy może na jesień po wykopkach ( ͡°͜ʖ͡°)
@Niewiemja: Liście kolokazji powinny być gotowane przez co najmniej 45 minut, aby były bezpieczne do spożycia 1. Bulwy kolokazji powinny być gotowane przez 10-15 minut dla kawałków o wielkości 3/4 cala
@Czerwony_Pomidor: Czyli 45min jak zwykłe gołąbki w piekarniku powinno dać rade ( ͡°͜ʖ͡°) W teorii, trzeba sprawdzić :D Może sie okaże że bardziej sie opłaca sadzić kolokazje niz kapusty :D
17,5 min na miękko