Wpis z mikrobloga

Jestem totalnie laikiem jeśli chodzi o elektronikę, mam taki schemat jak poniżej i rozumiem go tak, że faza musi iść do sterownika rolety oraz do przycisków fizycznych, ale kabel mam jeden. Jak to rozsądnie podzielić, czego potrzebuje?
#elektronika
Sebb521 - Jestem totalnie laikiem jeśli chodzi o elektronikę, mam taki schemat jak po...

źródło: IMG_5573

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sebb521: Najpierw to narysuj konkretnie co gdzie masz, gdzie masz przełącznik gdzie roletę i gdzie zasilanie i konkretnie jakie masz pomiędzy tym przewody.
  • Odpowiedz
  • 0
@dktr: do fizycznego przycisku idą 3 kable - faza, sterowanie dół, sterowanie górą. Ze schematu rozumiem, że podłączam faze do sterownika, sterowanie dół i góra również do sterownika. W tym momencie wykorzystałem kable, które mam obecnie w instalacji. Aby móc podpiąć to dalej do przycisków to muszę dwa kabelki dołożyć(sterowanie góra/dół) i podpiąć ze sterownika do przycisków, a faze muszę rozbić na dwa kable(ale jak to fizycznie zrobić?) i podciągnąć
Sebb521 - @dktr: do fizycznego przycisku idą 3 kable - faza, sterowanie dół, sterowan...

źródło: IMG_5575

Pobierz
  • Odpowiedz