Wpis z mikrobloga

@jmuhha: pamiętam czasy kiedy za dzieciaka nie mogłem się doczekać świąt. Podniecenie i ekcytacja były ogromne. Ostatnie lata nie czułem zupełnie tej "magii" świąt, wręcz ten okres tylko mnie przymulał. W tym roku pierwszy raz znowu czekam na Wigilię i pozostałe dni, ale to dlatego, że w końcu mam swoją wspaniałą rodzinę. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
  • Odpowiedz
@jmuhha przecież to my... Nasi bliscy i nasza rodzina tworzymy ten klimat...

Może olej temat i świta spedz samotnie w miejscu gdzie nie będzie nikogo... Na jakimś odludziu.

Moze zobaczysz jak jest bez nich... Moz nti będzie lepsze albo w przyszłym roku poczujesz że jednak jest klimat tylko go nie zauważasz.

Ps. Marudzenie napewno nie pomoże ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jmuhha: Powiem wam że też nie czułem magii świąt dokładnie tak jak wy. Zmieniło mi się od kiedy sam mam dzieci. Jak patrzę jak one się tym fascynują to wrócił do mnie ten stary klimat.
  • Odpowiedz
@jmuhha: W tym roku mniej, bo nie przyjeżdzam na święta do domu rodiznnego i nie słyszę od rana krzyków matki :( Właśnie te awantury, darcie się itd nazywam świąteczną atmosferą
  • Odpowiedz
@jmuhha: drugi rok z rzędu mam przed świętami totalny zajob w pracy i w święta praktycznie wejdę bez jakiegoś czucia się w klimat. Z wiekiem coraz trudniej czuć się jak w dzieciństwie. Mimo że te choinki i ozdoby były dawniej szkaradne to do dziś pamiętam więszkość bombek jakie mieliśmy na choince i te kolorowe lampki. Teraz wszystko bardziej designerskie i ładne ale ja chyba za bardzo przywykłem do tej dziecięcej
  • Odpowiedz
@jmuhha: kiedys jak powiedzialem w domu ze nie czuje magii swiat - to ojciec spytal mnie - co zrobilem zeby go poczuc. Czy przygotowuje sie do nich, czy robie ta atmosfere swiatelkami, muzyka, rodzinnym lepieniem tego vzy owego. Jesli nie, to czemu mam sie dziwic.
  • Odpowiedz
@jmuhha: brak sniegu. Sranie koledami, choinkami i swietami od polowy listopada. Inne (rodzina, praca) rzeczy na glowie.

Kiedys oprawa swiateczna w mediach zaczynala sie moze tydzien przed wigilia i konczyla w okoicach 3 kroli. Dzioeki czemu to faktycznie byl wyjatkowy czas, a nie 1/6 roku.
  • Odpowiedz