Wpis z mikrobloga

Ciekawostka dotycząca tego zdjęcia (autorem jest oczywiście Jakub Szymczuk, obecny fotograf Andrzeja Dudy):

Jednym z najlepiej znanych Twoich zdjęć jest to z Bożego Ciała z placu Zbawiciela. Opowiesz o kulisach tego zdjęcia?

Jest zrobione telefonem. Byłem wcześniej na mszy, potem umówiłem się ze znajomymi i nagle zobaczyłem ten obrazek. Tęcza, ludzie, procesja. Musiałem zrobić zdjęcie. Dopiero potem zobaczyłem, ile znaczeń jest w tym zdjęciu. Było udostępniane i przez ONR, i przez Kampanię
  • Odpowiedz
@MvPancer: obrazek pokazuje, że raczej "dorosła". Jedynie w komunikatach promocyjnych polityków, którzy chcą polaryzować społeczeństwo dla poprawy własnych wyników wyborczych, niekoniecznie( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rzuf22 @R2D2_z_Sosnowca panowie, na poważnie, bo nie obrażając, wydaje mi się, że macie jakieś projekcje. Kiedy ktoś się do was dowalił, że nie chodzicie do kościoła? oczywiście oprócz rodziców i babci. Kiedy jakąś obca baba kazała iść wam do kościoła? No bo, chyba nie przyjmujecie się pierdzieleniem jakiegoś typa, któremu płacą za to pierdzielenie. Mieszkam na wsi, miasto wojewódzkie to jakieś 180k mieszkańców, ostatni raz jak ktoś "obcy" powiedział, żebym poszedł do
  • Odpowiedz
Prawdziwa wolność do której większość społeczeństwa jeszcze nie dorosła.

@MvPancer:
Czy prawdziwa wolność? Nadal kościół narzuca religię w szkołach, jak ktoś nie wierzy to ma okienka lub jakies inne debilne zajęcia. Nie mówiąc o wpływie kościoła na posłów rządzącej partii.
  • Odpowiedz
@R2D2_z_Sosnowca wiesz jak jest w rodzinie, każdy najmądrzejszy. Ja się nauczyłem, żeby szybko zmienić temat, albo dla świętego spokoju przytakuje, a później to olewam. Szkoda życia na ciągle kłótnie, a pamiętaj, że nikt z rodziny nie mówi ci tego po złości, tylko chcą jak najlepiej dla ciebie i tak z trochę z troski gadają, a trochę "bo co ludzie powiedzą". Z tym co ludzie powiedzą, u mnie już wiedzą, że mam kompletnie
  • Odpowiedz
@MvPancer: yyyXD bądź w religii która nakazuje trzeźwość i bycie wzorem przykładnego obywatela dla innych - #!$%@? po paradzie z alkoholem XD

Przy dzieciach nie powinno być alkoholu, a te się na tych procesjach znajdują.
  • Odpowiedz
@MvPancer: super wolnosc, jak jedna z tych grup jest sponsorowana z podatkow drugiej

@chrononauta: to sprawdz ile z budzetu idzie na kosciol debilu. Pomijam juz wszystkie katolskie gownoustawy, glosowanie katoli na pis, ruchanie malych dzieci, systemowe krycie pedofili, rozkradanie gruntow panstwowych.
  • Odpowiedz