Aktywne Wpisy
supra107 +257
Capcom to chyba dostał jakiegoś srogiego wylewu. Gra za 70 dolców, do tego 40 dolców mikropłatności, wszystko always online, a, i jak chcecie sobie zmienić wygląd postaci to kosztuje to was dwa dolce. Tak #!$%@?, zmiana wyglądu postaci w singlowej grze RPG kosztuje prawdziwą kasę, a i tak musicie mieć łączność z ich serwerami żeby w to grać. Na singlu #!$%@?. No ale da się przyzwyczaić, konsumenci wytrzymają, prawda? xD
#gry #
#gry #
Przeważnie gotuję sobie z ''policzona szama'' ale chciałbym też popróbować innych przepisów
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzenie
Podstawy kuchni koreańskiej możesz załapać od "Pierogów z kimchi".
Dobrych polskich kanałów jest bardzo niewiele. Trzymaj się z daleka od Strzelczyka, Dorotki, Heni Foks, itp.
W miarę sensowne kanały prowadzi "Okrasa", "Pascal", "Nomart". Warto czasami zajrzeć do "Kwasiora", choć to raczej specyficzna kuchnia.
Może to dziwnie zabrzmi, ale jeśli spytasz na tagu na Wykopie o konkretną potrawę, to dowiesz się więcej
@paramyksowiroza: Dlaczego ma się trzymać daleko od Strzelczyka? Gościu ma na swoim kanale wiele zajebistych Polskich potraw, op napisał, że szuka podstawowych przepisów jak leczo czy schabowy, a ty mu wyskakujesz z jakąś niecodzienną konwencją xD
Sposób przyprawiania dań przez tego gościa jest słaby.
No i ciężko mi polecić kogoś, kto nigdy mnie pozytywnie nie zaskoczył ani ciekawym pomysłem.
A jeśli on już czymś zaskakuje to raczej negatywnie, jak było chociażby z tym pomysłem na mrożony wał z mięsa zeskrobywany nożem,
Nie wiem czy znajdziesz bardziej kompleksowe wykonanie takiej zwykłej, klasycznej kuchni europejskiej na yt. Od panierowanych kotletów, przez zupy, gulasze, trochę kuchni amerykańskiej po fish n chips.
Nie ma układania na talerzu pęsetą małych #!$%@?ów, nie ma turbo sosów z wymiocin chrabąszcza robionych przez czterdzieści godzin w garnku z ubitej słomy, bo inaczej nie wyjdzie, cenowo też
Schabowy to był jeden z nielicznych przepisów na kanale strzelczyka jaki oglądałem. Jak ktoś mówi że lepszy jest schabowy panierowany w dużych kawałkach grzanek, zamiast w drobno zmielonej bułce tartej, to znaczy że nie potrafi gotować. Koniec, kropka. Nie rozumie po co jest panierka, dlaczego robiąc wg swojego przepisu będzie miał nasiąknięty tłuszczem kotlet otoczony spalonymi grzankami, zamiast soczystego schaboszczaka w chrupiącej panierce.
składniki które tam podał :
1 kg mielonej wołowiny
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
2 średnie cebule
Jak chcesz ze mną rozmawiać, to musisz odnosić się do tego co napisałem, a nie do swojej projekcji na temat moich wypowiedzi.
Im wyższa gramatura bułki, tym bardziej jest to nasączone olejem.
Znajdę to podeślę, o ile nie usunął bo go wyśmiali w komentarzach. Robił porównanie "zwykła panierka vs chef strzelczyk imagination".
@greenscreen: Jasne.
Sumak, kardamon, kumin, kurkuma...mówi Ci to coś?
A może to za bardzo "udziwnione" jak dla Ciebie?
Bazylia i oregano to raczej do gyrosa pasują.
Może w sklepach w których robisz zakupy marchewka dwukrotnie objeżdża równik zanim znajdzie się w sklepie, ale lokalnie sprzedawane warzywa też istnieją. Są tańsze od mrożonek i na ogół smaczniejsze.
Co do doprawiania dań, zrób sobie
Podsumujmy wiedzę kulinarną naszego kucharza.
-panierka się przypala, bo jest równomierna, gdyby była nierównomierna to by się nie przypalała;
-mieso jest łykowate, bo jest za cienko zbite;
-pierwszy kotlet jest "a'la sznycel wiedeński"xD
-drugi kotlet jest wg "starej szkoły", ale nie doprecyzował jakiej konkretnie. Pewnie chodzi o jego starą, bo już Ćwierczakiewczowa pisała żeby bułkę na panierkę zmielić jak najdrobniej( ͡° ͜ʖ ͡°);
-grubosc kotleta