Wpis z mikrobloga

@PIETREK266: Dokładnie to miał zapisane na lapku 7500 BTC, które nakopał w 2009, lapka w-----ł na śmietnik w 2012 kiedy znajdujące się na nim BTC były warte pół miliona funtów, rok później koleś zobaczył materiał o bitkach w TV więc poleciał na wysypisko, a tam góra śmieci o szerokości boiska piłkarskiego, a laptop warty 5kk funtów leży prawdopodobnie dwa metry pod ziemią ;P
  • Odpowiedz
@Maciekg: różne przypadki chodzą po ludziach , do tej pory myslałem ze kradzieże przez neta zdarzają sie 1-nej osobie na milion , jak gdzies w mailu poda swoje dane itd , całkiem niedawno przekonałem sie na własnej skórze że takie rzeczy zdarzają sie coraz częściej a szczególnie w przypadku BTC trzymanym na giełdach
  • Odpowiedz
@Maciekg: jedyne co mi zostało to order janusza biznesu , zaczynałem od 0 kopiąc na 2-7970 w połowie grudnia , teraz posiadam juz 6x280x i może na rachunek za prąd :D , w tym momencie miałbym moze z 10-BTC jakby nie z------i mi kasy bo BTC miałem wsadzone w dogi
  • Odpowiedz
@Maciekg: crytpsy odpisało ze nie mogą nic zrobic bo transakcja została potwierdzona przez uzytkownika , policja zapewne tez tu duzo nie pomoże poniewaz kradzieze bitcoinów są praktycznie nie do wyśledzenia
  • Odpowiedz
@Maciekg: I am sorry but we can not reverse a BTC withdrawal after it has been confirmed by a user.

Please let us know if there is anything we can do for you.

Thank you for using Cryptsy.com
  • Odpowiedz
@PIETREK266: Aha, tak po prostu sobie mówisz, że ktoś wydymał Cię na 15k zł, tak? Trzeba się spokojnie zastanowić co z tym dalej zrobić. Czy gdziekolwiek indziej używałeś tego samego hasła co na Cryptsy? Ktoś znał Twoje hasło?
  • Odpowiedz
@Maciekg: prawdopodobnie w----ł sie jakis program szpiegujący lub boot do przeglądarki , co teraz z tym zrobisz ? ktos uzywał zamaskowanego IP , portfel bitcoina jest w stanie generowac nieskonczenie wiele adresów , policja nic tutaj nie pomoze , koles moze siedziec gdzies w chinach , co teraz poradzisz ?
  • Odpowiedz
@Maciekg: wszystko juz wyczysciłem , system jest nowy , antywirus wszystko przeciez miałem na kompie , niemam pojęcia jak mogło do tego dojsc , jedyne co s----------m sam to niewiedziałem ze jest 2-gie zabezpieczenie na crytpsy czyli za pomocą kodu sms
  • Odpowiedz
@PIETREK266: Przede wszystkim idź z tym na policję. Nie mów, że "na pewno nic nie zrobią" bo oni mają swoje sposoby i jest szansa, że spróbują Ci pomóc. Może mieli już podobne przypadki? Po drugie napisz o tym na bitcointalk, tam na pewno znajdą się ludzie, którzy mieli podobny problem i być może podpowiedzą Ci co zrobić.
  • Odpowiedz