Wpis z mikrobloga

@inkill: @inkill robiłem wedle tego przepisu,
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/pulled-pork
Z tym, że najpierw przez noc moczylem w solance który to pomysł podłapałem z innego przepisu (o tego tutaj http://www.chillibite.pl/2013/07/doskonay-pulled-pork.html?m=1)
Proporcje na solankę na litr wody (mi wystarczyło aby w misce stalowej zamoczyć kawałek jakieś 1.2kg łopatki - jeśli macie kuchenne worki strunowe to tym bardziej na miękko litr Wam wystarczy)
75g soli morskiej
50g brązowego cukru
3 liście laurowe
3 łyżki przygotowanej wcześniej
@moll: żaden wielki przepis, moje kombinowanie najwyżej, podłapuje jakieś przepisy, kombinuje, łącze co mi się w nich podoba i dorzucam coś od siebie.
Ale skomponowało się sympatycznie przyznam szczerze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Trauma_Teddy: #!$%@? było dość, ja lubię zachować takie proporcje żeby było też czuć inne składniki, jak widzę burgera gdzie ktoś włożył pół kilo mięcha między dwa kawałki bułki to jakkolwiek dobre by to mięcho nie było - to taki burger by mnie po prostu znudził i zmęczył. Złota proporcja musi być.