Rozważam zakup wkrętarki do drobnego majsterkowania i napraw w mieszkaniu. Interesuje mnie raczej sprzęt porządnych marek, a nie jakieś parksajdy, co to będzie trzeba co użycie oddawać do sklepu na wymianę. Udar mile widziany, ale zdaje sobie sprawę, że bez sds'a wiercenie udarowe, to jak rajd MTB na Wigry 3 - niby można, ale poziom męczarni niewspółmierny do wyniku. Jedynym wymogiem, który mam, jest to, żeby skrzynka nie była zbyt duża. Ot taka do szafy w mieszkaniu lub pod łóżko, więc spokojnie jedna bateria mnie zadowoli. Chciałem poświęcić na zakup około 500 zł. Polecacie coś?
@Cotamslychacnatymwykopie: op się pyta a mały domowy sprzęt, a Ty mi wymieniasz roboty budowlane. Przyznam Ci rację, 18V to większe napięcie niż 12V. Poza tym nie zapomnij polecić Aku 8Ah,, kto to słyszał, żeby prace w domu typu "skręcić 2 klepki" robić na Aku 2Ah.
@bdg-bro: no wiercenie w cegle czy zamieszanie kleju to chyba są rzeczy do których używa się wkrętarki w domu co jakiś czas. Jak chce wkręcać wkręty w sklejkę to można kupić cokolwiek.
@ptakdodo: Ryobi nalezy do TTI z siedzibą w hongkongu (podobnie zresztą Milwaukee czy AEG). Metabo produkuje głównie w szanghaju i jest to budżetowy brand. Zawsze był. Takie coś w okolicach zielonego Boscha, ciut niżej nawet. Jest to zatem chińszczyzna.
Jest jakaś apka, gdzie mogę tworzyć taski do wykonania dla #niebieskiepaski a on dla mnie? I taka, że mogłabym mu odhaczać wykonane taski (lub nawet je oceniać)
#budujzwykopem #elektronika #majsterkowanie
Tu troszkę drożej, ale rok temu kupowałem za 520 albo 530.
Minus, że oryginalne bity drogie.
I pod żadnym pozorem nie kupuj niczego na 12V, zamęczysz się.
Przyznam Ci rację, 18V to większe napięcie niż 12V. Poza tym nie zapomnij polecić Aku 8Ah,, kto to słyszał, żeby prace w domu typu "skręcić 2 klepki" robić na Aku 2Ah.
Jest to zatem chińszczyzna.