Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

T_W_O_J_S_T_A_R_Y +132
Oferujemy pracę w młodym, dynamicznym zespole.
Młody, dynamiczny zespół:
#bekazlewactwa #heheszki #pracbaza #4konserwy
Młody, dynamiczny zespół:
#bekazlewactwa #heheszki #pracbaza #4konserwy

Przy każdej rampie z obu stron wisi przyczepione na trytytkach 8 "ajfonów" (przykryte plastikami, więc nie wiem jaki model, ale raczej nowszy niż starszy).
Wózek widłowy wyciąga towar z naczepy, na stelażach są kody kreskowe. IPhone czyta kod i wrzuca na komputer (zazwyczaj w innych firmach wózkowy skanuje kod ręcznie skanerem).
Dla zobrazowania skali. Główna hala (największa) posiada na pewno więcej niż 200 ramp do załadunku / rozładunku. Przy każdej wisi 8 iPhone.
#tesla #fabryka #elonmusk #iphone
Na terenie GigaFabrik co pareset metrów stoją przeróżne foodtrucki, gdzie pracownicy kupują sobie jedzenie, jest również normalny sklep "Żabka".
Niedługo też pracownicy będą mogli wynająć sobie w systemie długoterminowym Teslę z możliwością darmowego ładowania "w pracy". Zakładając że Polacy do pracy jeżdżą z przygranicznych miejscowości to spoko opcja :)
Plus mogę powiedzieć że Tesla chyba nie ma problemu z takimi customowymi instalacjami. Miałem przez chwilę tam projekt pod Berlinem, głównie pomoc współpracownikowi w postawieniu linii i się zdziwiłem jak w sterowniku PLC były bloczki do komunikacji z serwerem MySQL ... postawionym na Raspberry xD
a taki iPhone, to utrzymanie ruchu pewnie musi mieć z parę takich w szufladzie już skonfigurowanych że jak coś padnie to trzeba podmienić. no i sam iPhone to trochę ekstrawagancja bo wystarczyłby jakikolwiek telefon
Ps. Co do fotki, myślę, że ktoś to dobrze skalkulował, że się opłaca takie rozwiązanie + ewentualny serwis, wymiana czytnika (iPhona), będzie realizowana przez wewnętrzny dział, więc są niezależni :)
wszystkie mercedesy zostawiali gdzieś przed brama a do zakładu wjeżdżali fiatami.
@markhausen: może potrzebowali bardzo dobrej kamery ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HIMARS: a obcym nie słyszałem, jaki minijob?
@HIMARS: w Polsce dyrektorzy zarabiaja 2k euro? xD
To jest mniej, niż zarobi w Polsce hydraulik i daleko temu do pensji dyrektorskich, bardzo daleko.
@lofix Pytanie jak z wytrzymałością takiego iphonea i jakie ma warunki. Widziałem jak skanerami motoroli ludzie gwoździe wbijali i żadnych problemów to nie