dlaczego nie lubię ukraińców: -zajmują polakom miejsca pracy -rzadko znają angielski i ciężko się z nimi porozumieć -wielu z nich do dzisiaj czci bandere i innych zbrodniarzy -mają wkurzający język -zabili mojego prapradziadka na wołyniu i spalili mu dom -często nadużywają faktu że są ofiarami konfliktu dla swoich korzyści #oswiadczenia #ukraina
@peszek_leszek: zajmują w polsce powiatowej, tutaj albo godzisz się na minimalną i nadgodziny albo jest ukrainiec który może robić 6x12 w tygodniu jak jakieś zwierze.
@Smarek37 Rynek morski zepsuli dawno. Jeździli na początku na lewych papierach oficerów wachtowych gdzie w Europie żeby dostać ten papier trzeba troszeczkę się jednak napracować. Potem zgadzali się jeździć za 3500$ miesięcznie gdzie żaden europejczyk (głównie Polak za tyle nie pojedzie).
Tak samo kapitanowie żeglugi wielkiej Polak - 60 k na rękę miesięcznie Ukrainiec zgadzał się za 45 k (też na wielu lewych papierach)
Dobrze, że pracuje teraz u cywilizowanego armatora
@czemu_dlaczego: typie, kojarzysz co piłsudski robił z ukraińcami? Nie kojarzysz - a dlaczego? Bo słyszałeś w szkole tylko, ze to mądry ziomek, sprytny strateg. Ukraińcy słysząc bandera myślą wojownik o wolność od rosji, a nie "ale fajnie, promował mordowanie polaków" i wyrzygiwanie tego tematu za każdym razem jest tak bardzo żenujące.
-zajmują polakom miejsca pracy
-rzadko znają angielski i ciężko się z nimi porozumieć
-wielu z nich do dzisiaj czci bandere i innych zbrodniarzy
-mają wkurzający język
-zabili mojego prapradziadka na wołyniu i spalili mu dom
-często nadużywają faktu że są ofiarami konfliktu dla swoich korzyści
#oswiadczenia #ukraina
doświadczenie > wykształcenie
Tak samo kapitanowie żeglugi wielkiej Polak - 60 k na rękę miesięcznie Ukrainiec zgadzał się za 45 k (też na wielu lewych papierach)
Dobrze, że pracuje teraz u cywilizowanego armatora
Zapomniałeś o Czarnobylu.
@jestem_tunowy: no typie to d-------s xD
@peszek_leszek: chyba zajmują miejsce nierobów i beneficjentów 500+
@jestem_tunowy: xD