Wpis z mikrobloga

@suluf: Przez 20 lat pracowałem we Francji i we Włoszech. Rozliczenie dniówkowe było tam dość standardowe. Ktoś kto ma 20 lat i jedyny kraj gdzie był to Czechy na weekend to może nie znać faktów.
@stanislaw-robak: no właśnie nie rozumiem do czego on się odwołuje. Gdzie się tak płaci? Gdzie ludzie głodują bo nie dostają wypłaty za weekend. Jak ja dostaję co miesiąc to jakoś nie widzę problemu żeby zauważyć że jak przerobiłem ekstra godziny to mam ekstra pieniądze. Tak samo nie myślę że skoro mi zapłacili to mogę siedzieć w domu przez resztę miesiąca.
@suluf: kiedyś tak płacili na budowach, wykończeniówkach itd. Oczywiście na czarno. :) Może nawet do dziś gdzieś tak jest nie wiem. Ale zazwyczaj się nie martwili, że jest sobota, bo i potrafili nie pracować też w piątek, czwartek, czy jakikolwiek inny dzień, kiedy się #!$%@?, mieli kaca lub byli na gigancie. xD
@suluf
Czego oczekiwać od typa który miał już zapewniony start, i robi otoczkę że sam na wszystko zapracował a dostał spadek i był z bogatej rodziny?
To jakby Co typ co rucha.od zawsze bo ma hajs i jest chadem mówił Ci że za mało się starasz i nic nie ruchasz bo jesteś lewakiem xD