Wpis z mikrobloga

@dam115: ty myślisz, że się wywinie bo od 2 miesięcy same tik toki nagrywa xD? Chłopie załatwią go nawet za akcje ze stycznia. Tutaj chodzi, bo najwidoczniej nawet pojęcia nie masz to chodzi o demoralizacje młodzieży gdzie normalnie na streamach mogą oglądać jak ludzie chleją na umór, biją się, ćpają czy niszczą komuś wizerunek. Ma to na celu ograniczenia takich wybryków. Jeszcze dodając to patostreamy tak podniosły poprzeczkę na jakości live,
@dam115: oj będzie działać, bo grubas ma dalej przedłużające się sprawy. Co do medusy to ofc, zadymka fiu fiu po hiszpanii i płacz w lokalu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jak gruby teraz ma totalnie family friendly content to nawet ryby w akwarium robią lepszy stream niż on ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@Dawul: Oczywiście, że tak ale zauważ że projekt przeciwko patostreamerom już powstał w 2018 gdzie od czasu do czasu nagłaśniano to zjawisko i wytykano rządowi, że nic w tej sprawie nie robi.
@dawidczeta: patostrimy w życiu nie osiągnęłby takiej skali, gdyby instytucje państwa działały jak powinny, ale o czym my mówimy, jak policja nie potrafi przyjechać w rozsądnym czasie jak jest zakłócana cisza nocna.
@Nie_fair nie wytłumaczysz. Później sam jeden z drugim odpali lajwa dla znajomych na Facebooku czy Instagramie jak siedzi przy grillu z piwem i pójdzie siedzieć xD
Znając pisowców to ustawa będzie się opierała na patostrimy = spożywanie alkoholu

ale jak Jaworowicz w TVP pije wino z menelem z jednej butelki a później jest taniec z Zenkiem to luz
dam115 - @Nie_fair nie wytłumaczysz. Później sam jeden z drugim odpali lajwa dla znaj...

źródło: temp_file.png5040575484925211221

Pobierz
@dawidczeta: no tak winę za demoralizacje ponoszą patostreamy xD jak zawsze znajdzie się kozioł ofiarny, kiedyś muzyka, potem gry, teraz patostreamy, zakażmy każdej z tych rzeczy to w ogóle młodzież będzie święta i nie będzie wojen, ćpunów ani alkoholików bo jak wiadomo przed patostreamami ich nie było.

I żeby nie było to nawet nie oglądam tylko widzę jak ludzie zamiast zderzyć się z rzeczywistością, która jest taka że głównie bliskie otoczenie
@ShadyTalezz: znajdź mi przykład contentu, który tak poszedł do przodu co patostreamy. Mam nadzieję, że było w nim to samo lub coś mocniejszego, coś co przebije wybryki patocoacha, magicala czy próbę zabójstwa na transmisji na żywo małysza, czy podcięcie sobie żył przez gołębiarza na żywo na oczach widzów czy próbę pedofilii/zoofilii. Jak znajdziesz content o takim samym poziomie lub wyższym to daj mi znać, bo jak śledzę internet non stop od
@dawidczeta: dobra ale skąd wiadomo, że to się nie rozszerzy na inne tematy i nie oberwie np. taki Wiem co ćpiem czy SIN, które prezentują treści związane z harm reduction które nie są nawoływaniem do ćpania? Albo podciągną zaraz inne tematy oznaczając że to według nich jest patologia? Do sądu się nie odwołasz bo wszystkimi rządzi Ziobro.
@billuscher: zobaczymy jak to się rozwinie, bo obecnie nie mamy wglądu do ustawy + ma być kodeks karny też zmieniony ze względu na politykę przeciwko patostreamom. Jak ustawa trafi do sejmu to bardzo możliwe, że będzie trzeba obejrzeć posiedzenie sejmu w sprawie głosowania. Pewne jest, że to na 100% zostanie przegłosowane pozytywnie i podpisane przez prezydenta, ale także będzie można się dużo dowiedzieć bo opozycja będzie atakować rządzących za tak późną
@dawidczeta:

znajdź mi przykład contentu, który tak poszedł do przodu co patostreamy. Mam nadzieję, że było w nim to samo lub coś mocniejszego, coś co przebije wybryki patocoacha, magicala czy próbę zabójstwa na transmisji na żywo małysza, czy podcięcie sobie żył przez gołębiarza na żywo na oczach widzów czy próbę pedofilii/zoofilii.

na sadistiku, efukcie czy w innych zakamarkach internetu dużo gorsze rzeczy są dostępne i młodzież je ogląda od bardzo dawna