Aktywne Wpisy

Zbudujmy idealnego kierowcę F1. Po zebraniu propozycji cech poproszę czat LPG o stworzenie wizualizacji.
Zaczynam:
Szczęka jak u Coultharda
#f1
Zaczynam:
Szczęka jak u Coultharda
#f1

Dziesiąta runda oraz zaległy mecz rundy siódmej odjechane, więc czas wszystko podsumować!
Zaległe spotkanie rundy siódmej, czyli Sparta kontra Włókniarz nikt poprawnie nie wytypował.
Zdecydowanie lepiej było w meczach rundy dziesiątej.
Spotkania Lublina z Grudziądzem oraz Gorzowa z Wrocławiem przyniosły po cztery poprawne typy.
Nieco gorzej było w meczu ROWu Rybnik z Włókniarzem Częstochowa, tutaj padły trzy prawidłowe wyniki.
Zaległe spotkanie rundy siódmej, czyli Sparta kontra Włókniarz nikt poprawnie nie wytypował.
Zdecydowanie lepiej było w meczach rundy dziesiątej.
Spotkania Lublina z Grudziądzem oraz Gorzowa z Wrocławiem przyniosły po cztery poprawne typy.
Nieco gorzej było w meczu ROWu Rybnik z Włókniarzem Częstochowa, tutaj padły trzy prawidłowe wyniki.
źródło: Wyniki-Runda10
Pobierz

@mirko_anonim: xD.
(づ•﹏•)づ
"U niektórych osób (zwłaszcza dzieci) występuje tzw. ultraszybki metabolizm kodeiny, który prowadzi do znacznie większego niż normalnie stężenia morfiny we krwi po przyjęciu kodeiny. Związany jest on z wysoką aktywnością cytochromu CYP2D6. Częstość występowania ultraszybkiego metabolizmu kodeiny uzależniona jest od rasy i grupy etnicznej, np. dla rasy białej stanowi ok. 10% populacji"
───
Opio to całkowity upadek człowieka.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
Poza tym na każdego kodeina działa jak morfina bo jest do niej metabolizowana
Faktycznie na każdego działa jak morfina, ale jest ograniczona ilość enzmu który to metabolizuje i umówmy się, że pułapu "czystej" morfiny to kodeina nie sięga. Użyłem dość niedokładnego skróty myślowego.
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
Tak, że jedyne do czego jestem w stanie porównać, to do 500mg mdma? No nie sądzę. Chyba masz koloryzowanie wspomnien.
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
Czyli na twoja wyobraźnię działa mega przejaskrawiony przykład, ale mój bardziej przyziemny już nie? A bierzesz pod uwagę, że ilość tego enzymu jest różna i metabolizm, metabolizmowi nie równy? A jakbym ci powiedział, że posinialem na ryju i przez tydzień mnie bolal lep do granic możliwości, wykluczając najmniejszy ruch, ale nie połączyłem tego z depresja oddechową, bo miałem może ze 13 lat i nie miałem