Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Dlaczego uważacie, że to bait? Na sam hipermetabolizm jest 10% według wikipedi:

"U niektórych osób (zwłaszcza dzieci) występuje tzw. ultraszybki metabolizm kodeiny, który prowadzi do znacznie większego niż normalnie stężenia morfiny we krwi po przyjęciu kodeiny. Związany jest on z wysoką aktywnością cytochromu CYP2D6. Częstość występowania ultraszybkiego metabolizmu kodeiny uzależniona jest od rasy i grupy etnicznej, np. dla rasy białej stanowi ok. 10% populacji"

• Odpowiedz
@mirko_anonim: jako stary grzejnik który siedzi w temacie od ponad 15 lat wiem, że to wikipediowe 10% można sobie w dupę wsadzić. W realu nie spotkałem nikogo kto by miał tę wspaniałą umiejętność, a miałem do czynienia z setkami ćpunów przez lata więc na logikę powinienem spotkać przynajmniej kilkoro.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to ile kodeiny jest dla ciebie zadowalające? Lub odczuwalne?

wpadłem w kodeine, a pech chciał, że jestem hipermetabolizerem(działa na mnie jak morfina)

Poza tym na każdego kodeina działa jak morfina bo jest do niej metabolizowana
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chłopie, jak ja miałem zero tolerki to mnie 300mg tez grzało pół dnia, toż to żadna hipermetabolizacja XD a z kolei przy moim ostatnim wyskoku z substytucji potrafiłem przestrzelić pół grama dobrego brązu na dwa strzały w niecały kwadrans i nie osiągnąć tamtego stanu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): #kremufka2137 w żyłę nie wale i nigdy nie waliłem, ale po oxy widziałem na zielono, a nawet cieplutko mi się zrobiło, więc u mnie nie tylko nie osiągam połowy stanu, a nawet nie osiągam żadnego stanu oprócz sedacji.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: prędzej możliwe jest to, że mdma działa na Ciebie niedostatecznie dobrze niż to, że masz supermetabolizacje kody. Jedyny przypadek który wyglądał semi-wiarygodnie o którym czytałem to typ dawkował kodeinę na poziomie 50-100mg i obawiał się depresji oddechowej przy tej wyższej granicy - także po prostu mi się to nie klei.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kremufka2137
Czyli na twoja wyobraźnię działa mega przejaskrawiony przykład, ale mój bardziej przyziemny już nie? A bierzesz pod uwagę, że ilość tego enzymu jest różna i metabolizm, metabolizmowi nie równy? A jakbym ci powiedział, że posinialem na ryju i przez tydzień mnie bolal lep do granic możliwości, wykluczając najmniejszy ruch, ale nie połączyłem tego z depresja oddechową, bo miałem może ze 13 lat i nie miałem
  • Odpowiedz