Aktywne Wpisy
ciootka +125
Pracowałam w gastro, odeszłam żeby „budować karierę” do korpo, chciałam pracować wyłącznie w nowej pracy, jednak po dwóch miesiącach wróciłam do gastro na weekendy, wytrzymałam w takim trybie półtora roku, właśnie podpisałam wypowiedzenie w korpo i wracam uśmiechać się do ludzi, parzyć kawę i organizować wieczory z muzyką na żywo.
Kurna, kocham ten lokal, te adrenalinkę, przyjemność pracowania z samymi przyjaciółmi no i to, że lepiej zarabiam. I czerpię z każdej chwili
Kurna, kocham ten lokal, te adrenalinkę, przyjemność pracowania z samymi przyjaciółmi no i to, że lepiej zarabiam. I czerpię z każdej chwili
MrXavery 0
Próbowałem już chyba wszystkiego z internetu. Ktoś umie rozwiązać ten problem? Komp działał, dzisiaj włączam i bluescreen. Wziąłem się za reinstall Windowsa i nawet tego nie mogę zrobić xD #komputery #informatyka
#ukraina
@Pasterz30: No sporo. A zachód nadal czeka nie wiadomo na co.
@mleko3-2procent: Zanim land lease się rozkręcił to Niemcy zostali zatrzymani i wytracili cały impet. Bez pomocy Sowieci by i tak wygrali. Wojna byłaby dłuższa jak i doszłoby kilka milionów ofiar. Ale Niemcy już przegrali pod Stalingradem gdy land lease się rozkręcało.
@mleko3-2procent: A to jest kretyńskie kłamstwo historyczne xD
Sowiecka gospodarka była mocno wspierana przez aliantów, ale sprzętu amerykańskiego w porównaniu do "radzieckiego złomu" to nie było zbyt wiele. Chyba że chodzi o lokomotywy i ciężarówki, ale trudno zdobywać teren lokomotywami.
W dodatku Amerykanie mieli sprzęt, który doktrynalnie służył do czegoś zupełnie innego. I na froncie
"Nikita Chruszczow po latach wspominał, że:
Kiedy my prowadziliśmy między sobą „luźne rozmowy”, on Stalin mówił wprost, że jeśliby Stany Zjednoczone nam nie pomagały, nie wygralibyśmy tej wojny. Sam na sam z wojskami hitlerowskich Niemiec nie wytrzymalibyśmy ich naporu i przegralibyśmy."
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawiązując do pierwszego zdania mojego komentarza zwróć uwagę na to ile samej żywności zostało wysłanej do zsrr.
mi sie wydaje ze lend lease mial znaczacy wplyw na przebieg dzialan, zwlaszcza ze pomoc zaczela sie juz we pazdzierniku 1941. Swiat widzial jak 'walczyli' z Finlandia i
https://en.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease