Wpis z mikrobloga

Pytanie do singli lub par(nie planujących dzieci) którzy wrócili z zagranicy, kupili mieszkanie za gotówkę w PL. Czy teraz w PL żyje się Wam lepiej, czy jednak żałujecie decyzji? Nie bierzemy pod uwagę polityki, TVP, ogólnie ludzi, mentalności. Powiedzmy, że zarabiacie nieźle z nikim na co dzień się nie "użeracie". Mam na myśli głównie jakość usług, dostępność towarów, jakość dróg, cyfryzację itp. Takie dosyć proste życie, dla siebie, na co dzień, bez wielkich planów.

#emigracja #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #praca #zycie #polska
#pytanie
  • 5
Czy teraz w PL żyje się Wam lepiej, czy jednak żałujecie decyzji?

@cotozazycie: Mysle, ze to jest źle zadane pytanie, bo duzo zalezy od tego jakie te osoby miały plany.

Pisalem juz tutaj o przykladzie mojego znajomego, który wyjechal na 7 lat do UK, ciezko pracowal (czesto maksymalna mozliwosc ilosc godzin) zeby odlozyc kase, wrocil do PL wybudował dom na ws, z ogókiem w którym sobie uprawia warzywa i i na
@cotozazycie: wróciłem do PL po kilku latach w UK. Jest spoko, odkładam wiecej co odkładałem tam. Kwestia branży. UK lubię nadal - więc pewnie będę wpadał od czasu do czasu. Ale koszty życia tam za bardzo poszybowały, a funt nie jest jak kiedyś więc nie dziwię się że ogarnięci wracają czasem do pl czy inny kraj gdzie są niższe koszty życia. Tylko trzeba raczej mieć pracę w technologii, albo mieć swój