Aktywne Wpisy

CeZ_ +130
Jeszcze raz bo zabrakło Pawełka #famemma

Raby +1
Jak po cichaczu otworzyć browara? Niby popijam z 16 lat, ale nigdy nie zajmowały mnie takie problemy, szczególnie że różowa nigdy nie narzekala, ba sama alko przynosiła. No cóż, zmieniło się po ślubie. Teraz narzeka, ze pieniadze, że dziecko (planuje) a mnie smali. Przedstawie sytuacje operacyjną: Mieszkanie 47m2, żona nie zamyka drzwi w sypialni, czujny sen, nie mogę wyjść z mieszkania, ale mogę na balkon (nie mogę go zamknąć od zewnątrz), nie
Moi rodzice sprzedają działkę, sytuacja wyglada tak że deweloper nie chce wpłacić zadatku przy umowie przedwstępnej i do tego twierdzi że musi zostać wpisany do księgi wieczystej aby móc prowadzić na tej działce prace, uzyskiwać potrzebne pozwolenia czy coś takiego. Czy to normalny proces sprzedaży? Czy wiążą się z tym jakieś niebezpieczeństwa? Zadatek ma być rzekomo dopiero po 3 miesiącach jak uzyska pozwolenia. Dodam że kupuje kilka działek obok siebie od różnych właścicieli co dodatkowo wprowadza lekki zamęt.
#nieruchomosci #prawo #notariusz
Jakieś warunki zabudowy tam są? Chce sie ubezpieczyć w razie jakby pozwolenia na budowę nie dostał to was wysteruje i nic nie dostaniecie za fatygę.
Jaki wpis do księgi wieczystej, jako kto?
Tak czy inaczej jeżeli to odbiega od normalnej procedury sprzedaży tego typu nieruchomości to postaram się przekonać rodziców do zmiany decyzji lub kontaktu z prawnikiem.
To możliwe aby w takiej sytuacji deweloper zasłaniał się „problematycznym” zakupem? Twierdzi że nie
@tuzq: i ma rację, z tym ze takie rzeczy to dopiero po spisaniu umowy u notariusza i wpłacie zaliczki
@0pln: Prawdopodobnie chodzi o roszczenie wpisane do działu III KW. To często spotykane w przypadku umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego.
nie dostaniemy warunków zabudowy jakie chcemy - nie kupimy tej nieruchomości,
a wartość tej działki spadnie po tych niekorzystnych warunkach.
Tylko deweloper na tym zyskuje.
@Harvey_Specter: @stwor