Aktywne Wpisy

Juliusz-Banioski +112
źródło: temp_file2290507185803430382
Pobierz
wfyokyga +74
Okolice plaży w Bytomiu w latach 90. Wtedy średnia pensja wystarczała na zakup takich skromnych samochodów
źródło: temp_file6002849044238918359
Pobierz

#spacex
Siła odśrodkowa miałaby zapewnić bezproblemowe odpalebie Starshipa? W sumie to zbiorniki były pełne.
Raczej szybkie oddalenie się przed zapłonem. Możliwe że chodzi o oszczędności masy na mechanizm separacji.
https://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=58671.msg2479203#msg2479203
Ludzie snuli domysły, ktoś na podstawie tego nawet zrobił animację i to chyba tyle...
Nie wiem co to jest ten florydziak, ale przecież o tym obrocie już było wiadomo dawno temu, długo przed startem. Więc nie wiem skąd tutaj jakaś atmosfera odkrycia czegoś. Tak samo na tym forum. Ci ludzie jacyś są niedoinformowani?
Nikt o tym nie wiedział. Wszyscy którzy obserwowali byli zdziwieni i zareagowali dopiero jak John powiedział że starship teraz robił flipa do separacji, to powatarzali za nim że tak chyba ma być. Później zobaczyli że spada i tyle...
To fajnie że nie wiesz kto to florydziak. Polecam sprawdzić gdzie pracował, od ilu lat prowadzi bloga, gdzie mieszka...
Daj link do czegokolwiek co mówi o takiej rotacji, która nie ma być zwykłym pochyleniem, jak to robią boostery f9 po separacji żeby na chwilę w poziomie odpalić silniki hamując.
Nie ma żadnego
A ty będziesz wrzucał komentarze gdzie ktoś użył słowa "flip" jako dowód...
źródło: b25a2b4e-323e-422f-9cdf-5eef3a34c066
PobierzNikt nie myślał o całości.
To brzmi niedorzecznie... (-‸ლ)
Dlatego zacząłem szukać jakiegoś źródła na którym mógł się oprac. Co istotne to napisał jakby to był już "fakt" a nie hipoteza.
Zwykły farmazon, ja nie kupuję tego.
@texas-holdem: akurat taka teza została zaraz po starcie postawiona, ale nad FTS i jego dzialaniem debatują najwięcej. Dlaczego tak późno nastąpił. Czy to było celowe, czy system destrukcji działa natychmiast