Wpis z mikrobloga

@Neto: Nie wygląda najgorzej na filmiku. Jest też dosyć duża odległość od innych budynków i pewnie spoko widok. Mógłbym tam mieszkać. Nie różni się to zbytnio od mieszkania w innych blokach. Gdyby to stało na Śródmieściu w Warszawie to by te mieszkania były po kilka milionów. Nie wygląda też na 30k osób.
  • Odpowiedz
@Neto: Mieszkałem w czymś podobnym na wymianie na studiach :) nie bałem sie (ppoż, robale, sąsiedzi) + jakość lepsza niż produkty mieszkaniopodobne pewnego polskiego patodewelopera gdzie mialem okazje mieszkac
  • Odpowiedz
@Neto: szczerze, to wolałbym żeby polska developerka szła w tym kierunku - budynki wyższe w których zmieści się większa liczba osób na km2 + większe odległości między budynkami + więcej zieleni, niż obecny #!$%@? gdzie budujemy 3-4-max 5-piętrowe bloczki, z odległościami między nimi poniżej 10m, a na dole miejsca parkingowe #!$%@? kostką bez zieleni, w niedalekiej przyszłości te pozostałe pola na obrazku będą #!$%@? takimi niskimi osiedlami być może bez
Rinter - @Neto: szczerze, to wolałbym żeby polska developerka szła w tym kierunku - b...

źródło: gfdgd

Pobierz
  • Odpowiedz
@niezdiagnozowany: szczerze, z całego okresu studiowania i wynajmowania mieszkań we Wrocku najlepiej mieszkało mi się w Gaju na Orzechowej - w 11 piętrowym bloku z wielkiej płyty, gdzie obok miałem mnóstwo zieleni, niedaleko park i wzgórze gajowe, no i można było na balkonie spokojnie spalić sziszę bez tego głupiego uczucia że z naprzeciwka sąsiad na ciebie patrzy, a przy tym osiedle było bezpieczne, zadbane, praktycznie zero patoli. Parkingi wokół bloku
  • Odpowiedz
@Rinter: tylko Ty mieszkałeś w 11-pietrowym budynku, w którym mieszka duzo mniej niż 30 tysięcy osób. I karalachow raczej też nie miałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°). A w bloku zamieszkiwanym przez 30 koła ospob karaluchy to raczej pewnik.
  • Odpowiedz
@niezdiagnozowany: Napisałem że polskie budownictwo mieszkaniowe powinno iść w kierunku większych/wyższych budynków z fajnie zagospodarowaną przestrzenią między nimi, a wycofać się z obecnego 4-piętrowego #!$%@?. Nigdzie nie pisałem, że chciałbym mieszkać w molochu na 30k osób ani że chciałbym, żeby takie budowano w Polsce.
  • Odpowiedz