Aktywne Wpisy
lukasz-idzikowskiii +519
#rozdajo
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie
źródło: 20250209_124906
Pobierz
kul2000ra +116
źródło: temp_file5052676450588629027
Pobierz

@kiedysbedezdrowypsychicznie
Skoro ja dziaduje za 1600€ na rękę, to co robi 3/4 Polaków w Polsce za swoje pensję według ciebie XD
Aha, BTW nie widziałem, hmm to znaczy wiedziałem że tak zakredytowana d--a jak ty oszczędzanie myli z dziadowaniem xd
Komentarz usunięty przez autora
@maryjuszpitagoras: zwłaszcza jak masz 80-200/h w korpo i nadgodziny x2
Wtedy pierwsze co robisz po pracy zamiast nadgodzin to lecisz "oszczędzać" robiac samemu
Gdańsk, od 7 lat wynajmuję piętro domu podzielonego na 3 mieszkania, nasza część na oko 80-90 metrów, dwa duże pokoje, salon z aneksem i kawałek podwórka. Umowa ze starszą właścicielką była na gębę, na początku płaciłem 1900 zł z prądem, ogrzewaniem i wodą w cenie (brak podliczników więc nie było jak uczciwie dzielić rachunków to był taki "ryczałt"), na przestrzeni lat cena szła w górę do 2600 zł głównie
Teraz stawki szczegolnie w IT sa duzo wyzsze. Pracuje w IT od 2005r i mam troche, rozeznania.
Obecnie niczym szczegolnym w IT jest stawka 2k netto MD na b2b
Z drugiej strony, takie stawki całkiem nieźle muszą zawyżać średnie.
natomiast w wielu branzach w Wawie mozna fajnie zarobic, np w takim digital marketingu, w big pharma czy w consultingu tez jest calkiem przyjemnie
Generalnie jesteśmy cały czas biednym narodem, który właśnie jest dobijany inflacją.