Wpis z mikrobloga

nie rozumiem zachwycania się

@Zoyav: ludzie tak już mają, że zachwycają się tym czego nie mają. Miastowi zachwycają się wsią, a ludzie ze wsi wieżowcami. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Zoyav: Zachwycać się można czymkolwiek. Ludzie mieszkający w Tatrach górami się nie zachwycają, a tak naprawdę jest czym. Wszystko powszednieje i zazwyczaj zachwycamy się nowymi rzeczami - jak ktoś mieszka na wsi/w małym mieście, to może się zachwycać wieżowcami, bo to cud architektury, tak jak góra jest cudem natury
  • Odpowiedz
@Zoyav:

zachwycać to się można lasem czy jeziorem a nie k---a jakimś budynkiem

xD, no fajnie masz. Zrobisz jakąś większą listę z innych kategorii, żebym wiedział na przyszłość czym się można zachwycać a czym nie?
  • Odpowiedz
  • 30
tak swoją drogą nie rozumiem zachwycania się wieżowcami, zachwycać to się można lasem czy jeziorem a nie k---a jakimś budynkiem

@Zoyav: nad niektórymi budynkami rozmyślali latami najlepsi konstruktorzy, rzemieślnicy, malarze i rzeźbiarze, czasami nad nimi siedzą i je studiują wieki później studenci i architekci, część jest zaledwie względnie młodym pokazem naszych osiągnięć technologicznych i inżynieryjnych...

Ale losowy wykopek wie lepiej, że wszystko warto wrzucić do jednego wora i pojechać do
  • Odpowiedz
a nie k---a jakimś budynkiem

@Zoyav: pomnik cywilizacji technicznej i tysięcy lat rozwoju inteligencji a ty to nazywasz "jakimś k---a budynkiem"
  • Odpowiedz
@Zoyav: wysokie budynki to przejaw zaawansowania w nauce, nie jest to takie proste. Na swój sposób jest to też zjawisko organizacyjne, ja zawsze mam problem ogarnąć ile pracy w to włożono i choćby to jest fascynujące. Można do tego dodać wyjątkowy design - jeśli nie dziwi, że ludzie zachwycają się fantazyjną biżuterią czy samochodami, to czemu się dziwić, że komuś podobają się budynku Zahy Hadid?

@kul2000ra , ostatnio widziałem,
k.....i - @Zoyav: wysokie budynki to przejaw zaawansowania w nauce, nie jest to takie...

źródło: 20250101_020133

Pobierz
  • Odpowiedz
Ostatnio sie dowiedziałem, że naprawdę istnieją ludzie, którzy myślą, że skoro w budynku w nocy jest zapalone światło to ktoś tam pracuje.
  • Odpowiedz