@Zoyav: Zachwycać się można czymkolwiek. Ludzie mieszkający w Tatrach górami się nie zachwycają, a tak naprawdę jest czym. Wszystko powszednieje i zazwyczaj zachwycamy się nowymi rzeczami - jak ktoś mieszka na wsi/w małym mieście, to może się zachwycać wieżowcami, bo to cud architektury, tak jak góra jest cudem natury
tak swoją drogą nie rozumiem zachwycania się wieżowcami, zachwycać to się można lasem czy jeziorem a nie k---a jakimś budynkiem
@Zoyav: nad niektórymi budynkami rozmyślali latami najlepsi konstruktorzy, rzemieślnicy, malarze i rzeźbiarze, czasami nad nimi siedzą i je studiują wieki później studenci i architekci, część jest zaledwie względnie młodym pokazem naszych osiągnięć technologicznych i inżynieryjnych...
Ale losowy wykopek wie lepiej, że wszystko warto wrzucić do jednego wora i pojechać do
@Zoyav: @Marek_Licyniusz_Krassus A ja znowu mieszkam i blisko lasu i blisko jezior a i nawet rzeki są, morze też w zasięgu ręki i uwielbiam metropolię, wieżowce i góry
@Zoyav: wysokie budynki to przejaw zaawansowania w nauce, nie jest to takie proste. Na swój sposób jest to też zjawisko organizacyjne, ja zawsze mam problem ogarnąć ile pracy w to włożono i choćby to jest fascynujące. Można do tego dodać wyjątkowy design - jeśli nie dziwi, że ludzie zachwycają się fantazyjną biżuterią czy samochodami, to czemu się dziwić, że komuś podobają się budynku Zahy Hadid?
źródło: temp_file5052676450588629027
Pobierz@Zoyav: ludzie tak już mają, że zachwycają się tym czego nie mają. Miastowi zachwycają się wsią, a ludzie ze wsi wieżowcami. ¯\(ツ)/¯
xD, no fajnie masz. Zrobisz jakąś większą listę z innych kategorii, żebym wiedział na przyszłość czym się można zachwycać a czym nie?
@Zoyav: nad niektórymi budynkami rozmyślali latami najlepsi konstruktorzy, rzemieślnicy, malarze i rzeźbiarze, czasami nad nimi siedzą i je studiują wieki później studenci i architekci, część jest zaledwie względnie młodym pokazem naszych osiągnięć technologicznych i inżynieryjnych...
Ale losowy wykopek wie lepiej, że wszystko warto wrzucić do jednego wora i pojechać do
A ja znowu mieszkam i blisko lasu i blisko jezior a i nawet rzeki są, morze też w zasięgu ręki i uwielbiam metropolię, wieżowce i góry
@Zoyav: pomnik cywilizacji technicznej i tysięcy lat rozwoju inteligencji a ty to nazywasz "jakimś k---a budynkiem"
@Zoyav: coś pedzioł
źródło: be7fde174067a2f069ce7522b8d57f0e
Pobierz@kul2000ra , ostatnio widziałem,
źródło: 20250101_020133
Pobierz