Aktywne Wpisy

cordianss +133
Porada ode mnie dla wszystkich wchodzących do branży - skończcie studia. Wykopki to prymitywy, które będą wam mówić, że studia nie są do niczego potrzebne, ale to kłamstwo.
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz

Glock17 +102
Dobija mnie że całą młodość #!$%@?łem na siedzeniu przed kompem i w sumie musiałem bo inaczej zdechłbym z nudów na tej bezludnej wiosce gdyby nie komputerek. Chuop 24lvl a nigdy nie miał kolegów ani nie trzymał dziewczyny za rękę bo od zawsze wegetuję w izolacji od społeczeństwa. Zostałem pozbawiony we wczesnym wieku możliwości przeżycia zdarzeń które kształtują resztę życia. Przeciętny 14 latek jest bardziej samodzielny i doświadczony życiowo niż ja
#depresja #
#depresja #
źródło: x3NKnvbdB7LQDnZK2iyeaN-1200-80
Pobierz

@kiedysbedezdrowypsychicznie
Skoro ja dziaduje za 1600€ na rękę, to co robi 3/4 Polaków w Polsce za swoje pensję według ciebie XD
Aha, BTW nie widziałem, hmm to znaczy wiedziałem że tak zakredytowana dupa jak ty oszczędzanie myli z dziadowaniem xd
Ja tam w ogóle się zastanawiam jak samotni ludzie w wieku 30+ (wiadomo, studenciaki to inny temat - akademiki, stancje, pokoje, mama pomoże) żyją w tym kraju za okolice średniej krajowej. Wynajem/kredyt za maleńką grzędę w kurniku 2500 zł, czynsz + rachunki 1000 zł i ze średniej zostaje 1500 zł aby zjeść, ubrać się i dojechać do roboty a od najniższej to by nawet na mieszkanie nie starczyło.
Jeszcze na
Nie radzisz sobie bo nic nie umisz, NIC NIE POTRAFISZ dziadujesz bo musisz, jesteś przegrywem. Mieszkasz z mamą. Wstawaj wcześniej by zarobić więcej, to przez twoje lenistwo i nieudacznictwo masz ciężko.
Za dużo się naogladali gościa z kanału sukces.pl który najpierw opychał szkolenia z podrywania kobiet idiotom a potem został sprzedawcą marzeń
@programista15cm:
No tak, tylko że nawet gdybyś 24/7 siedział w domu to 1500 zł to dziś marne pieniądze na przeżycie a o oszczędnościach czy zabezpieczeniu tyłów można tylko pomarzyć. Z żoną oszczędzamy ostro na zakup domu, naprawdę wydajemy tylko na najpotrzebniejsze rzeczy i wynajem + rachunki. Nigdzie nie wychodzimy, nie kupujemy sobie "prezentów" i choć te 10-12k co miesiąc udaje
@notBart: Kolejny wykopowy mit.
@programista15cm:
No dobra, ale jednak gdzieś ci wszyscy ludzie z zarobkami między najniższą a średnią, stanowiący 2/3 społeczeństwa żyją a jakoś się to nie spina z tym, żeby 2/3 społeczeństwa mieszkało z rodzicami czy odziedziczyło nieruchomość. Dziś wystarczy, że odpadają koszty mieszkaniowe i nawet za najniższą dałoby się przedziadować, za średnią w miarę żyć a dwie średnie to już całkiem
@Energydrink: mam takie samo wrażanie. Skoro taki wykop z Warszawy są tak odklejeni od rzeczywistości to co można powiedzieć o politykach. Znam kilku warszawiaków i każdy z nich się chwali ile
Mieszkanie z opłatami + comiesięczne rachunki 4000 zł, 1000 zł na leki, na to zakupy spożywcze dla pary w biedrze, kosmetyki w Rossmanie, ze dwa tankowania auta do pełna bo trzeba co weekend jeździć kawał drogi pomagać starym rodzicom i się uzbiera. Na wakacjach nie byliśmy od kilku lat, w barze byłem ostatnio jakoś w listopadzie jak była impreza integracyjna na koszt firmy, nawet ciuchów czy butów nie kupuję bo