Wpis z mikrobloga

Jest problem :D coś sie mi rypło z kartą graficzną i mimo ze juz 3 razy mi sie paliła i dawałem ją do piekarnika to potem już działala.Teraz po wsadzeniu karty do kompa wszystko sie normalnie bootuje lecz nie moge zainstalować sterowników nvidia no i mam tą dziką rozdzielczość 1024x768(jak sie nie myle) a do tego wszystko troche muli. Przy próbie zainstalowania sterowników nie mal a samym początku instalacji wyskakuje mi to co na screenie. Próbowałem instalacji ręcznej, wywalać sterowniki jakimis Revo uninistalerem, Driver sweeperem...

Czy to jednak wina spieprzonej grafiki ze sterowniki sie nie chcą wgrać?

#kiciochpyta #problem #komputery #grafika #kartagraficzna
ibeafraidi - Jest problem :D coś sie mi rypło z kartą graficzną i mimo ze juz 3 razy ...

źródło: comment_Ao1WktMqf80OUZfZlLQxyM0fsVQ9HC3Q.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Artysta89: gtx 460 1GB od Gigabyta, Bo ja wiem ile ma lat, 3-4 może.

Z piekarnikiem chodzi o zimne luty. Gdy karta wywala artefakty czy poprostu sie komp nie włącza albo wywala bluescreena, wsadzenie karty do piekarnika na ~7-8min na 170*C w 80% działa. Mi za kazdym razem jak zaczęło wywalać BSOD zaraz leciałem do piekarnika z nią i potem było git. 1 raz mi sie tak stało z rok
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: To coś Ty z nią robił że po 3-4 latach? Ja się nie znam na tym za bardzo ale mnie zaciekawiłeś tym piekarnikiem i przedłużeniem żywotności. Moja gtx 560 Ti ma już ponad 2 lata intensywnego użytkowania i ostatnio czasem wyłącza się monitor a po chwili włącza z informacją o karcie graficznej i że sterownik ekranu odzyskał sprawność. Ale to pewnie wina sterowników bo niedawno był format.
  • Odpowiedz
@Artysta89: no zdarzało się ze byla podkręcana z początku :D Też miałem takie problemy ze przygasał ekran, czasami reset był potrzebny zeby działało ale po tym 1 czy 2 piekarniku juz to nie występowało ;D
  • Odpowiedz