Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace
Kupiłem rtx3070. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale już miałem dość weź Radeona bo dużo vramu, nieee nie bierz Radeona tylko nvidie bo sterowniki. Do 1080p chyba wystarczy. W te last od us czy hogwarts to grać nie zamierzam.
  • 14
@Drmscape2: ale skąd wiesz w co op gra? możne akurat potrzebował te 1000zł na coś innego? miał inne wydatki?
nie wiem czy wiesz ale stare karty są ciągle na topie ;-) statystyki mówią swoje więcej ludzi używa kart starych niż nowych :) Seria 4x jest gdzieś daleko z tyłu i zanim wyjdzie na przód może minąć kilka dobrych lat - albo 4x nigdy się nie pojawi na przodzie :)

A co
nandrolone - @Drmscape2: ale skąd wiesz w co op gra? możne akurat potrzebował te 1000...

źródło: Screenshot 2023-04-19 at 18-35-08 Ankieta dotycząca sprzętu i oprogramowania

Pobierz
nie wiem czy wiesz ale stare karty są ciągle na topie ;-)

@nandrolone: Tak, a Polacy uwielbiają używane samochody i mieszkania <30 mkw. xD
Już #!$%@?ąc o tej wspomnianej przez ciebie kwocie 1000 zł wyssanej z wiadomo skąd, to nawet w kasie jaką OP wydał na 3070 są lepsze karty, po prostu.
@nandrolone: To jeszcze raz ja ci powiem bo chyba nie rozumiesz. Wklejasz jako argument statystyki posiadanego sprzętu, a z natury nie bierze to pod uwagę najnowszej sytuacji rynkowej. Radeony z serii 6xxx BARDZO potaniały i w budżecie 2000-3000 zł są po prostu O WIELE lepszym wyborem niż 3070 i trzeba być właśnie ignorantem, żeby nie brać tego pod uwagę.
To, że "nikt AMD nie chce" to jest dupa, a nie argument.
@Drmscape2: Zaprzeczysz najpopularniejszej platformie gejmingowej, że kłamie i statystyki mają z dupy. A fakt jest taki, że ludzie wolą kupic 2060, 3060Ti, 3070 niż wykastrowane 4070. Gdyby te Twoje radeony były takie w pytę to czemu nie widnieją w żadnych statystkach? :D I czemu mają tendecję spadkową? :D

Dalej już nie chce dyskutować. EOT.
  • 0
@nandrolone: @Drmscape2 Myślałem o 4070 ale to 8 stówek więcej a w przyszłym miesiącu kupuję resztę gratów do PC. Niby ma wyjść niedługo 4060 i 4060 Ti ale strzelam że to będą wydajnościowo karty podobne do 3070 a co do Radeona? Jak NVIDIA nie będzie dawać rady w RDR2 albo nowszych grach na medium (bo i tak mam monitor fhd. ) To sprzedam 3070 dołożę i kupię jakiegoś Radeona za rok