Wpis z mikrobloga

137 483 + 64 + 32 = 137 579

Wtorki to zwyczajowy dzień mycia roweru przy dźwiękach Gruzji w #radio357 Kiedyś był Tomek Michniewicz ze swoim miksem wszystkiego, teraz Paweł Jóźwicki krąży po wszystkich stylach niszowego, alternatywnego i klasycznego rocka. No tak w sam raz do wyciągania brudu z kasety i szorowania łańcucha. ;)
Całe szczęście w weekend udało mi się rower tak uwalić, że myjnia odbyta przed poniedziałkiem. Szybki Komoot w trybie szosowym, kropki na pustych kwadratach 20km od domu i w drogę. No i jak myślałem, że kwadraty to tylko taka gejmifikacja zachęcająca, to dzięki zwiedzaniu okolica udało mi się skleić trasę idealną na relaksujące kręcenie wieczorem. Krótki objazd dookoła remontowanego wiaduktu Nikisz-Gisz i 30km po równym asfalcie przez las i obrzeża Mysłowic, Lędzin, Bierunia, Tych odcinkami po 3-4km na nawi. Kawałek po bitumicznych DDRach w na Stare Tychy i znów boczkiem do Katowic.
Przy okazji testy nowej lampki, Kross Blade 1000 robi świetną robotę, pierwsze oświetlenie, które świeci dłużej niż obiecuje producent na pudełku. Niby 13h w trybie widoczność a nazbierałem 10h + 3h w jeździe nocnej i jeszcze było kilka kresek na wskaźniku.
Niektórzy mówią, że nie można jeździć na rowerze w słuchawkach. Można, ale trzeba wymuszać pierwszeństwo i pluć na pieszych. To się nazywa odpowiedzialność.

Total explorer tiles 334
Max cluster size 214
Max square size 11 x 11

#rowerowyrownik #kwadraty

Skrypt | Statystyki
Pobierz Falquan - 137 483 + 64 + 32 = 137 579

Wtorki to zwyczajowy dzień mycia roweru przy d...
źródło: photo_5909039753167224111_x
  • 6
lekki bo 800g.

@Falquan: może być, pod bikepacking potrzebuję. Swoją drogą trochę droga ta lampka krossa, za 56zł kupiłem podobno na ali, z wbudowanym powerbankiem 5000mAh (wygląda tak samo)
@mmichal: pod duże sakwy się lepiej przymierzyć, bo rower krótki i przy dużym bucie może być problem. Przy rozmiarze 46 musiałem sakwę pracodomową 25L odsunąć na maxa + lekko odchylić sam bagażnik bo zdarzało mi się kopnąć sakwę jak nie była nabita (ale jeżdżę w butach do biegania, do spd jeszcze nie dorosłem ;) ).