Aktywne Wpisy
wieszjo +12
Wykopki które znowu nabierają się na Natana bo trochę pokrzyczał żeby pokrzyczeć, nie jesteście jednak zbyt wymagającym audytorium ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#famemma
#famemma
Znowu pokochałeś Natana?
- Tak znowu go pokochałem 21.8% (39)
- Cały czas go kochałem 34.6% (62)
- Nie, już mi się przejadł i się nie nabiorę 2 raz 21.2% (38)
- Nigdy go nie kochałem, tfu. 22.3% (40)
filip9111111 +26
#bekazlewactwa #konfederacja
@Leniek: o ile jakiś lewak go nie zabije to tak
@Satyr: To nie do końca prawda, bo część osób w śpiączce przejawia cechy świadomości, poza tym różnica jest taka, że osoba w śpiączce miała już swoje życie ułożone, plany, rodzine itp. i być może z tej śpiączki się wkrótce obudzi i wróci do życia bo połączenia nerwowe tej osoby są ciągle zachowane, a w przypadku
@kompek: ty jak rękom odjął coś niesamowitego a antykoncepcja ma 100000000000000000000000000% skuteczności #!$%@? niesamowite.
@pablosz5: A co za różnica? Wy chyba nie widzicie clue problemu, bo co wynika z tego jak taki zlepek komórek będziemy nazywać? To czy to nazwiemy płodem czy człowiekiem, nie ma znaczenia w dyskusji, spierajmy się o idee, bo taksonomia zajmuje się tylko empiryczną klasyfikacją organizmów, a w żaden sposób nie dowodzi forsowanych przez was tez o niezasadności aborcji.
Człowiek jest tylko ssakiem naczelnym
@Leniek: no ty na pewno i to do podstawówki skoro również uważasz że z każdego jajka może powstać kurczak.
Dobrze wiem co to zarodek i dobrze wiem że zmierzasz do invitro i to jest właśnie sedno problemu dlaczego normalni ludzie mają problem z tą metodą bo hodują kilka zarodów a potem zostaje tylko jeden a resztę uśmiercają.
@Satyr: A gdzie ja powiedziałem, że to jest jakieś kryterium człowieczeństwa? I jakie to ma znaczenie, poruszałem ten temat post wyżej w odpowiedzi do użytkownika @pablosz5, ale powtórzę jeszcze raz: człowiek to tylko ssak naczelny z rodziny człowiekowatych, a klasyfikacja biologiczna nie jest żadnym argumentem stanowiącym o wyższości morlanej danego organizmu nad drugim - dlatego to czy jesteś człowiekiem, czy
@Kryspin013: Dla mnie człowiek zaczyna się od 2go roku życia wcześniej inteligencja jest mniejsza niż u psa. Zgadzasz się?
@Kryspin013 : xDDDD Czy ty chociaż przeczytałeś, co mi podesłałeś?
Pomijam fakt, że ten dokument jest świetnym materiałem dla zwolenników Pro-Life, to nigdzie nie twierdzi, że jest konsensus naukowy z perspektywy prawnej. Ba, przebadani naukowcy wprost określili że życie zaczyna się od
Nie wiem czy kolega podsyłający linka nie zna angielskiego ale chyba zły artykuł wysłał, bo cytuję:
"96 percent of the 5,577 biologists from 1,058 academic institutions affirmed that a human's life begins at fertilization"
I piszą wprost, że nie ma konsensusu natury prawnej. Więcej smaczków w artykule. Polecam, poczytajcie. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Pozdrawiam innych, którzy też rzetelnie wczytali się w artykuł i plusowali dopiero po przeczytaniu.
@deziom, @Miroslaw_juz_nie_suchoklates, @hehexdlollmao,
@Kryspin013: Z czysto technicznego punktu widzenia nie ma różnicy. Kod DNA zarodka i dorosłej osoby zawiera ten sam komplet informacji. Różnica jest w tym, że na tym etapie zarodkowi brak autonomii i nie ma świadomości. Ale to samo można powiedzieć np. o osobie w śpiączce. A jakoś nie ma zgody na eliminowanie ludzi w śpiączce. Zwłaszcza rokujących na wybudzenie. A rokowania rozwijającego
To co potocznie nazywamy człowiekiem jest sumą wielu różnych procesów i nie ma