Aktywne Wpisy
pieselek7q7q717 +177
Mam nowego piesia to jest moje lekarstwo na depresje
#depresja #pies #zwierzak #gownowpis #oswiadczenie
#depresja #pies #zwierzak #gownowpis #oswiadczenie
ChrisYates +487
Tyle lat się człowiek śmiał z tego lewackiego spierdzielenia na zachodzie, a tu dosłownie chwila moment i mamy już to u siebie.
Cenzura, powalone zaimki, odmiany, multikulti i to widoczne czarne i te ukryte ukraińskie dopóki się nie odezwą. Myślałem, że wysrypi, a nie wykipi. Ehhh.
#paryz2024 #polska #bekazlewactwa #konfederacja
Cenzura, powalone zaimki, odmiany, multikulti i to widoczne czarne i te ukryte ukraińskie dopóki się nie odezwą. Myślałem, że wysrypi, a nie wykipi. Ehhh.
#paryz2024 #polska #bekazlewactwa #konfederacja
- mieszkanie jakieś 850 zł sam czynsz, mieszkanie własnośiowe, ale tu gdzie mieszkamy zawsze było drogo (to ceny po podwyżkach) + media to ~1k zł, co te 2-3 miesiące dochodzi jakieś 200 zł prąd
- kot ~150 zł/msc
- paliwo: średnio 300 zł/msc, jeden samochód, 2 osoby
- rata 100 zl
Czyli jest jakieś 1500-1600 zł wydatków stałych, pozostałe 1500 to jedzenie, chemia, zakupy do domu. Tak 3200-3500 trzeba liczyć by był pełen komfort bez strachu, ze braknie. Odżywiamy sie normalnie: sporo warzyw, owoców, jakieś ryby, 3-4 posiłki dziennie, raczej nie patrzymy na promocje tylko kupujemy na co mamy ochote (bez przesady oczywiście, kawioru nie jemy). Sam już nie wiem czy to sporo czy normalne koszty życia obecnie?
#pieniadze #zwiazki #budzetdomowy
-rata mieszkania 2620
-czynsz 840 zł
- żarcie to pewnie z 1500 wychodzi
- prąd 160\msc
- ubezpieczenie
Z racji że mamy osobne konta wiem tylko że ja wydaje około 1000-1200zł z włąsnej kieszeni na zakupy, podejrzewam żona troszke mniej
Na kota też podobnie idzie 3 wory żwiru 60zł/80zł żarcie
Ogólnie wszystko łącznie z miniratką hipoteczną to u mnie 3500. Mieszkam sam, ale tak naprawdę przy drugiej osobie idzie tylko trochę więcej na wodę i jedzenie.
@zielony_goblin: Co prawda singiel, ale odpowiem. Mieszkam sam we własnym mieszkaniu. Pracuję zdalnie, więc koszty dojazdów odpadają. Rachunki to 29zł za telefon i internet, 150zł za prąd, 200zł za gaz (uśredniając z ogrzewaniem), śmieci 19zł, woda 20zł. Wyżywienie ok. 800zł, bo staram się jeść mało żeby się nie roztyć, doliczmy 200zł średnio na ubranie i środki czystości, 100zł na rozrywkę typu kino, koncert raz na
Mieszkanie, opłaty, internet itp.: 2900 zł
Jedzenie, zakupy do domu, wyjścia do knajp itp.: 2600 zł
Paliwo: do 300 zł
Zwierzęta: 250-300