Wpis z mikrobloga

Zamierzacie poprawić skład żelków? Czerń brylantowa i błękit brylantowy to jakaś masakra. Dodatkowo wasze ceny w porównaniu do Haribo czy Trolli, a nawet żelków marki własnej z Lidla (o smaku nie wspominając, nie ta liga) są mało opłacalne. #gusto
  • 5
@Wile: Kwaśne z gusto to jest top tier i nawet z tym nie handluj.
Malinki też są boskie, większość pianek jest doskonała, ogólnie mi poza anyżowymi wszystkie smakowały (rodzinkę też często częstuję i złych opinii nie słyszałem)
Na dodatek kupując od Gusto wiem, że wspieram polską firmę, a tym samym wspieram polską gospodarkę

A co do składu to ciekawe - podasz przykład w których żelkach używają powyższych substancji?
@Wile: Yo
Ogólnie testujemy różne rozwiązania jeśli chodzi o składy.
Większość żelków ma dość minimalne składy jeśli chodzi o zapewnienie struktury żelka i smaku, ale wiadomo. Pracuje się nad lepszymi odpowiednikami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz dlatego zaczęliśmy chociażby wprowadzać nadżelki , które mają liofilizaty owocowe. Więc smak i kolor zawdzięczają owocokom (a owocki są zdrowe () )

Realnie -