Wpis z mikrobloga

90 856 + 105 + 112 + 116 = 91 189

W ciągu 7 dni 3 stówy. W marcu. Jeszcze rok temu bym puknął w głowę kogoś, kto by mi o takim czymś powiedział.

tl:dr: Każdy myśli o Górnym Śląsku, że tam są tylko hałdy, kopalnie etc. No są, ale dzięki wyrobiskom są też tam piękne akweny wodne ( ͡º ͜ʖ͡º) A pozostałe dwie traski standardowe.

Pierwsza traska była bardzo fajna. Jazda mając w tle wczesnowiosenna pogodę. Bardzo obawiałem się wiatru, bo jak jechałem na pociąg rano mocno wiało. Na szczęście w Otmuchowie, ani dalej tego problemu nie było. Trasa ładna, słonko coraz śmielej pokazywało swój urok, asfalt mrugał pod kołami - nowe zębatki przeszły pozytywnie testy. Za to owijka zaczyna się pruć…

Druga trasa była z Żor do Zawiercia. Trasa w świetnych warunkach pogodowych, chociaż jak wysiadałem z pociągu w Żorach to kropiło . Jazda 81 to wariactwo - można fajną prędkość uzyskać, ale trzeba być pewnym siebie - jak zbytnio ustąpiłem miejsca kierowcy, to ten mnie prawie zepchnął z drogi, po czym strąbił -.- a tam droga jest dwupasmowa o ironio. dodatkowo DDR'ki w mieście strasznie spowalniają, ale jakbym patrzył sie na prędkość, to potem bym nie jechał nieutwardzona droga wzdłuż rzeki ;) i bym nie miał tak fajnych widoczków, które cieszyły moje oczy. Najbardziej sie zachwyciłem, jak i zawiodłem zbiornikiem Kuznicy - z jednej strony super ścieżką rowerowa, z drugiej zaś taki piach że się jechać nie dało.

Trzecia traska była najbardziej zwariowana. Na trasie zmoczył mnie deszcz, zaatakował grad, wiatr smagał podmuchami ale mi się mordka cieszyła :) pomysł na trasę wpadł o 12, jak jeszcze słonko dominowało za oknem. Na wysokości Dobrodzienia nastąpiła pierwsza korekta trasy związana z pogodą. Potem w Lublińcu. Jednakże bardzo dobrze, że nie pojechałem jak chciałem bo mógłbym po prostu wtedy nie wyrobić na pociąg - remonty w Częstochowie zaskoczyły rowerzystów ????

ps1: te trzy trasy dał mi 136 nowych kwadracików
ps2: Trasa nr 3 została zrobiona z największą moją średnią prędkością na 100 km, ktora wynosiła 30 km/h. Wiem, pewnie macie więcej, ale lubię jeździć sam i uważam, że jak na samotną jazdę to już jest ładna prędkość :)
ps3: W załączniku zdjęcie jedno z krajobrazów traski nr3

#rowerowyrownik #ruszmirko #gravel #rower #kwadraty #100km

Skrypt | Statystyki
Pobierz Draakul - 90 856 + 105 + 112 + 116 = 91 189

W ciągu 7 dni 3 stówy. W marcu. Jeszcze ...
źródło: 1679864161333
  • 2