Wpis z mikrobloga

3669 - 1 = 3668

J. K. Rowling

Harry Potter i Czara Ognia

Fantasy

Czwarty wpis do bookmeter, tym razem dodałem okładkę :) Czwarta część jest już dłuższa (740s), jest więcej wątków, pamiętam że jak lata temu czytałem po raz pierwszy to jednym tchem bo chciałem się szybko dowiedzieć co jest grane z tym Crouchem. Teraz to już nie to samo, ale miło się czyta.

#bookmeter #harrypotter
paramite - 3669 - 1 = 3668

J. K. Rowling

Harry Potter i Czara Ognia

Fantasy

Czw...

źródło: comment_m6yl339G0bvD3epAScUIrQ2sPql6fEjd.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paramite: pamiętam lata temu wujek dał mi ja w prezencie na urodziny. Początkowo nie skakałem z radości za to, że otrzymałem książkę, ale po jej przeczytaniu stwierdziłem, że to był jeden z lepszych podarunków jakie w życiu otrzymałem :)
  • Odpowiedz
@petozaur: Ciężko powiedzieć. Ja traktuję to jak miły serialik obyczajowy, po prostu miło się to czyta. We wszystkich czterech częściach które ostatnio przeczytałem czuć "detektywistyczny klimacik" bo nasz bohater z trójką przyjaciół w każdej z nich stara się dowiedzieć np. kto jest zły. Możesz wypożyczyć pierwszą część żeby sobie nie spoilerować i spróbować, dalsze części będą bardziej mroczniejsze.
  • Odpowiedz
@paramite: Z tym spojlerowaniem to bym nie przesadzał, nie wróciłem po 15 latach z Somalilandu, wiem mniej więcej co się dzieje chociażby z filmów, ale film to jedno a książka drugie. Rzeczywiście masz rację, że nie ma co pytać, trzeba spróbować.
  • Odpowiedz
@Druidowski: Ja czytam po raz trzeci. Po raz pierwszy jak byłem mały urwałem na 5 części, dwa lata temu jakoś tak dziwnie na początku ostatniej i miałem do siebie pretensje, teraz spokojnie do końca doczytam.
  • Odpowiedz
@petozaur: W pierwszej części klimat jest bardzo dziecinny, z czasem to ustaje, aż w ostatniej części sporo postaci zginie. Jak dla mnie warto chociażby przeczytać tę książkę dla fantastycznego świata jaki Rowling stworzyła.
  • Odpowiedz