Wpis z mikrobloga

@JovianPug:
Na to żeby stabilnie trzymał temperaturę. Bo powtarzalność i precyzja to jego najważniejsza funkcja.

Żeby był odpowiednio dobrany do pojemnika w którym chcesz gotować. Jak pompka będzie za słaba to nie będzie w stanie dystrybuować wody tak aby wszędzie była ta sama temperatura.

Żeby był wytrzymały, bo w przeciwieństwie do do większości urządzeń w kuchni będzie pracować przez tysiące godzin.

Miałem Anovę, miałem Stebę, mam Stalgast. Mogę polecić Stalgast.
@JovianPug ja kiedyś posłuchałem takiej rady żeby to była kompletna wanna z pokrywką. co prawda nie mam tam wymuszonego obiegu wody ale dzięki przykrywce temperatura jest dosyć stabilna. mam jakiegoś taniego chyba proficooka i nie mam na co narzekać. sprawdzałem go nawet termometrami piwowarskimi i nie sądzę żeby wahania były większe niż pół stopnia. pewnie jak się wrzuci worków do pełna to może się zdarzyć że bliżej grzałek jest cieplej niż gdzie