Wpis z mikrobloga

Hej Mirki i Mirabelki

Kupiłem 100% krem z orzechów laskowych i chciałbym zrobić taką domową nutelle, ale bez przesady z cukrem.

Mam słoik 500g kremu.
Kupiłem dwie tabliczki mlecznej czekolady. Wystarczy roztopić czekoladę, zmiksować/zblendować wszystko i ew dodać kakao i trochę mleka?
#kuchnia #gotujzwykopem
  • 5
@Mirkosoft: o widzisz. o maśle zapomniałem, ogólnie to zjeb*łem... Rozpuściłem czekoladę mleczną i dodałem do kremu orzechowego, na początku było spoko. chociaż trochę zbyt płynne. I nie połączyłem kropek..
Płynne bo czekolada gorąca była... Dodałem mleka zimnego i masa zgęstniała i w sumie była okej. Dodałem trochę kakao o niskiej zawartości tłuszczu i trochę erytrytolu.. i po czasie jeb... tłuszcz zaczął się oddzielać a krem zrobił się grudkowaty w uj.

Ogólnie
@xKrissowsky: zaważyło Ci się. Nie wyrzucaj. Jak dodasz mleka powinno znowu zemilgować - tak się robi jak się czekolada zwarzy. Ewentualnie jak się majonez zważy to możesz zacząć robić nowy i powoli dodać to co się zaważyło, wtedy też uratujesz składniki.