Wpis z mikrobloga

Kocham aplikacje randkowe. Gadam sobie z kobietą lat 24, pracującą w sklepie w dużym mieście. Wrzucam przybliżoną wymianę zdań, bo mnie usunęła.
- No chciałabym się kiedyś dostać do korpo.
- Wystarczy dyplom uczelni wyższej.
- No ale ja nie mam i to jest problem.
- A jakie masz twarde umiejętności? Próbowałaś gdzieś startować?
- No nie mam i nie próbowałam.
- To kogo ty masz pretensje? Co ty robiłaś przez te lata po skończeniu szkoły średniej? Znasz angielski chociaż?
- No tak średnio.
- To skoro prawie nic nie potrafisz, nie dziw się, że masz gównianą pracę.

#tinder #logikarozowychpaskow #biedaumyslowa
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Trafiłeś na typową p0lkę bez ambicji, a teraz w komentarzach widzę zew wykopków wychodzących z labiryntu jak karaluchy do pracy za 3k netto xDDD. Trzeba uświadamiać robactwu, gdzie jego miejsce.
  • Odpowiedz
@Zgagarast: Już nawet kij z tą rozmową. Kij z tym jakie podejscie do niej miałes. Ty jeszcze do tego napisałeś o tym na wykopie żeby sobie odreagować internetowym posłaniem na stos, bo wiedziałeś że tu jest na to podatny grunt. W większości przypadków jakie tu były, to najprawdopodobniej się okazywało... że to laska zadawała te pytania a ty sobie resztę dopowiedziałeś by podleczyć dumę. Na wykopie. xD
  • Odpowiedz
@Zgagarast: Jest taka książka "Mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus". Przeczytaj sobie bo źle ją zrozumiałeś. Prowadziłeś z nią rozmowę myśląc, że ona się żali i oczekuje rozwiązania. Ona kompletnie nie o tym mówiła.

A druga sprawa to poziom kandydatów na rozmowach kwalifikacyjnych które niestety muszę przeprowadzać jest równie żenująco niski. Jakieś 90% ludzi ma marzenia, ale nie rozumie, że żeby spełnić marzenie X (np. o jakiejś pracy)
  • Odpowiedz
@Zgagarast: kolega jeszcze sporo musi się nauczyć o umiejętnościach miękkich. Trochę wstyd coś takiego wrzucać publicznie no ale gdyby każdy był tak samokrytyczny to byśmy nie mieli wielu świetnych filmików z kamerek samochodowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zgagarast: No debil. Przylazł na portal randkowy po to by obrazić kobietę i myśli, że świeci. To jest twój "podryw"? Po co tam siedzisz? By pokazywać innym że są głupsi, gorsi itd? Plusiki u innych mizoginów z nadmiernym mniemaniem o sobie dostałeś, już jesteś zadowolony. Masz taką manierę janusza, który nad pracownikami się znęca i im pokazuje jak nic nie znaczą, a sam jest wąsatym grubaskiem z kompleksami.
  • Odpowiedz
  • 0
@Trias: Wrzuciłem samo sedno.

Laska się makabrycznie, skarżyła na swoją pracę i w zasadzie nie wiedziała z czego wynika jej położenie. Pracowała najpierw w gastro a potem w sklepie i nazywała to najgorszym gównem jakie ją w życiu spotkało.
Potem zeszło na temat mojej pracy w korpo / IT no i zaczęła się żalić, że też by chciała.
  • Odpowiedz